La Fira del Vi de la DO Tarragona torna del 14 al 16 de juny

La nova ubicació serà la plaça Corsini i comptarà amb més de 20 estands

El president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, i el conseller en funcions, Francesc Roca durant la presentació. Foto: Laura V-M

La Fira del Vi de la DO Tarragona 2019 torna a la ciutat del 14 al 16 de juny amb una nova ubicació, la plaça Corsini, que substitueix la Rambla Nova.

El conseller en funcions de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, ha assenyalat que aquesta edició comptarà amb un total de 20 estands de cellers de la DO Tarragona procedents de les quatre comarques del territori vinícola (Alt Camp, Tarragonès, Baix Camp i Ribera d’Ebre) i de diferents parades de restauració i música per amenitzar la trobada.

La fira, que enguany celebra la seva XXI edició, donarà el tret de sortida divendres 14 de juny a partir de les 18.00 h. Les persones interessades a tastar els vins hauran de comprar un tiquet amb un cost de 12 € que inclou una copa marcada amb el logotip de la fira, un portacopes i cinc tastos per als diferents cellers. Dissabte i diumenge la fira tornarà a partir de les 11 h del matí fins a 15 h i de 18 h a 22.30 h de la nit el dissabte 15 de juny. L’esdeveniment es podrà visitar fins a les 21.30 h el diumenge 16 de juny. En total es podran tastar més de 100 vins de la DO Tarragona.

Cellers participants

Els cellers participants són: Adernats-Catedral del Vi de Nulles, Cellers Unió de Reus, Societat Agrícola de Valls, Castell d’or de Vila-rodona, Mas Vicenç de Cabra del Camp, De Muller de Reus, Vinya Janine de Rodonyà, Vives Ambròs Vins i Caves de Montferri, Padró i Família de Bràfim, Yzaguirre Vermouth del Morell, Celler Sanromà de Vila-rodona, Celler Mas del Botó d’Alforja, Vins i 0lis Suñer de Ginestar, Celler Mas Bella de Masmolets (Valls), Celler Pedrola de Miravet, Biopaumerà de Rasquera, Molí de Rué de Vinebre, Estol Verd de Rodonyà, Celler Lafarineravins de Rasquera, Cellers Blanch de Puigpelat, Cava Reverté de Salomó.

Gastronomia i música

El president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, ha esmentat que per tal de potenciar les sinergies amb el nou emplaçament, vuit parades del Mercat Central de Tarragona oferiran les seves degustacions gastronòmiques a l’exterior del Mercat (Albert Ribot, Formatgeria Magda, Carnisseria Virgili, Carns Bertran, Carnisseria Meritxell, Bardolet Cansaladers, Pesca Salada Pitarch i Nipó Sushi). Més de 30 tastos diferents que es podran adquirir entre els 2 i els 8 euros. Aquesta oferta gastronòmica acompanyarà la tradicional presència d’expositors d’embotits i formatges que habitualment ja participaven en la Fira del Vi de la DO Tarragona: Formatgeria Rosillo, Embotits de la Garrotxa, Cal Verdaguer i Forn Franquesa-Coques de Perafita.

D’altra banda la fira també comptarà amb una oferta complementària de música per tal d’animar els assistents. En aquesta ocasió l’organització instal·larà un escenari a tocar de l’oficina de Correus on diversos dj’s del territori animaran la jornada gràcies a la música en discos de vinil i diversos estils.