La Creu Roja a Tarragona distribuirà més de 325 tones d’aliments a la demarcació

El repartiment que durà a terme la Creu Roja al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre beneficiarà a més de 14.700 persones en la segona fase del Programa 2018 d’Ajuda Alimentària

Creu Roja Tarragona distribuirà 325.902 quilos d’aliments entre persones vulnerables de la demarcació dins la segona fase del Programa 2018 d’Ajuda Alimentària. Aquest programa, cofinançat en un 85% pel Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost del govern central, inclou la distribució total de 16,7 milions de quilos d’aliments a tot l’Estat espanyol.

En aquesta segona fase del Programa 2018 d’Ajuda Alimentària (la primera es va iniciar el mes de juliol), a la província se’n beneficiaran un total de 14.729 persones, que rebran els aliments de mans d’un total de 45 entitats associades, entre les quals hi ha Ajuntaments, Consells Comarcals, Assemblees locals de Creu Roja, Càrites i altres associacions. A nivell espanyol, Creu Roja col·labora amb 2.400 entitats, que repartiran aliments a més de 642.000 persones.

Arreu de l’Estat el repartiment del Programa l’efectuen la Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), un 50% cada entitat, amb un total de 5.629 entitats associades a l’acció. Els productes van destinats a persones desfavorides, per tal que puguin preparar fàcilment un àpat complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons.

Els aliments són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge.
La “cistella d’aliments” inclou arròs, cigrons cuits, llet, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, crema de verdures deshidratades, galetes, mongetes tendres en conserva, fruita en conserva en almívar lleuger, cacau soluble, potets infantils de fruita i de pollastre, cereals infantils, llet de continuació en pols, oli d’oliva i conserva de sardina en oli vegetal. Es tracta d’aliments especialment nutritius, que contribuiran a satisfer les necessitats de les persones adultes i, de manera especial, dels menors. Aquesta cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d’Aliments, la Creu Roja i d’experts en nutrició de diferents ministeris de l’Estat.