Junts per Tarragona demana l’elaboració d’un Pla Local d’Atenció a les Persones amb Capacitats Diverses

A Tarragona, segons les darreres dades de l’IDESCAT (2017) hi ha registrades 11.600 persones que tenen algun tipus de discapacitat reconeguda

Foto cedida en relació al Pla Local d’Atenció a les Capacitats Diverses

El Grup Municipal de Junts per Tarragona demanarà al ple municipal del proper divendres 15 de novembre que el consistori es comprometi a elaborar un Pla Local d’Atenció a les Capacitats Diverses. “La nostra ciutat necessita un pla d’acció i atenció municipal que vetlli per les persones amb diversitat funcional. Un full de ruta que tingui com a missió garantir una ciutat accessible a tothom, on es protegeixi el principi d’igualtat oportunitats entre totes les persones de la nostra ciutat, enfortint el compromís social i el respecte a la diversitat”, ha reclamat el portaveu del grup municipal, Dídac Nadal.

La llei d’accessibilitat aprovada el 2014 incidia en la necessitat d’elaborar un pla d’accessibilitat que identifiqui i planifiqui les actuacions en aquest camp. Tot i així, la ciutat de Tarragona no en disposa de cap, “és intolerable que Tarragona no tingui un instrument articuli les polítiques per a l’atenció de les capacitats diverses i la inclusió en tots els àmbits, sense deixar de tenir en compte la perspectiva de gènere”, ha dit Nadal sobre la necessitat urgent d’elaborar un pla d’acció que compti amb la complicitat de tots els actors socials implicats.

En aquest sentit, a través d’una moció Junts per Tarragona proposa elaborar un Pla Local d’Atenció a les Capacitats Diverses en col·laboració amb el consell municipal de la discapacitat, la universitat, col·legis oficials, entitats, associacions… “Cal destinar una partida dels pressupostos a la realització del pla, però no només això, sinó que és necessari incloure una partida fixa exclusiva als pressupostos municipals destinada a desenvolupar les competències relacionades amb les capacitats diverses, que pertany a l’àrea de ciutadania”, insisteix el portaveu de Junts per Tarragona.

A Tarragona, segons les darreres dades de l’IDESCAT (2017) hi ha registrades 11.600 persones que tenen algun tipus de discapacitat reconeguda: físiques motores (3.797) i no motores (2.262), visuals (755), auditives (603), psíquiques (1.613), persones amb trastorns mentals (2.432) i d’altres no incloses a aquests grups (138).

Nadal reclama també un Pla d’Igualtat

Junts per Tarragona defensarà dues mocions més al ple de la propera setmana. Cal recordar que al darrer consell plenari, celebrat el 21 d’octubre, dies després que es fes pública la sentència del Tribunal Suprem, el grup municipal de Junts per Tarragona va retirar de l’ordre del dia les seves mocions, donat el moment d’excepcionalitat.

El grup municipal defensarà les dues mocions al ple del proper divendres. D’una banda, Nadal reclamarà la redacció d’un nou Pla Local de Polítiques d’Igualtat després que la vigència de l’últim pla finalitzés l’any passat.

D’altra banda, Junts per Tarragona demanarà que la ciutat disposi d’una unitat de medicina hiperbàrica que permeti actuar d’emergència davant de casos d’intoxicacions així com accidents submarins. Actualment, les cambres hiperbàriques més properes es troben a hospitals de Barcelona i Castelló, és a dir, a més de 100 kilòmetres de distància.