Hermán Pinedo: “Els elements patrimonials no s’han conservat bé i ara paguem les conseqüències”

Les obres de la plaça dels Sedassos estaran finalitzades a principis del 2020 i l'Amfiteatre es reobrirà al maig

El regidor de Patrimoni a l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha donat a conèixer els tempos, si tot va com s’espera, de les obres de l’Amfiteatre.   L’obertura del monument serà progressiva, començant per la zona de l’arena abans de finalitzar l’any i acabant per les grades al voltant del mes de maig, les quals es troben en un deteriorament més greu.

Pinedo ha esmentat que l’objectiu no serà només el de resoldre les urgències pel que fa a patrimoni, sinó “realitzar un pla d’actuació a llarg termini per tal de tindre un Amfiteatre digne i invertir en museus, conservació i en la contractació de treballadors al Museu d’Història, millorant també les seves condicions laborals”.

El regidor ha declarat que “el problema de l’Amfiteatre és un problema de falta de manteniment municipal perquè no hi ha hagut inversions des del consistori per part dels anteriors governs. Com a conseqüència tenim un amfiteatre amb problemes estructurals greus, unes muralles que necessiten intervencions, i la Torre del Pretori amb la mateixa necessitat. Els elements patrimonials no s’han conservat bé i ara paguem les conseqüències”, ha conclòs.

D’altra banda ha anunciat que les obres de la plaça dels Sedassos estaran finalitzades a principis del 2020.