Festa per a Tothom, un projecte inclusiu perquè els discapacitats gaudeixin de Santa Tecla

Enguany s'arriba a la 29a edició d'aquesta iniciativa que des de fa 19 anys compta amb la col·laboració de Dow

L’Ajuntament de Tarragona i Dow Chemical Tarragona han impulsat un any més una nova edició del programa Festa per a Tothom, un projecte inclusiu perquè les persones amb discapacitat també puguin gaudir de les festes de Santa Tecla. Amb aquesta iniciativa, que enguany arribà a la seva 29a edició i que des de fa 19 anys compta amb la col·laboració de Dow, l’empresa química referma la seva implicació amb aquest programa en el marc del qual més d’un centenar d’empleats voluntaris, acompanyaran els participants amb capacitats diferents amb la finalitat de gaudir i passar-ho bé, a l’estil d’una autèntica penya festiva.

En la presentació del programa, que ha tingut lloc aquest dissabte al migdia al Balcó del Mediterrani, hi ha participat la geganta Frida, la primera geganta de la ciutat de Tarragona adaptada al seu ús per part de persones sordes, cegues i/o amb cadira de rodes. En el seu primer aniversari, ha ofert el primer ball d’aquestes festes, acompanyada de “L’Ocellaire” de la Colla Arreplegagegants de Barcelona, en un acte que ha estat interpretat en llengua catalana de signes.

“Per nosaltres és un privilegi poder facilitar aquesta activitat a unes persones que d’una altra manera no tindrien la possibilitat de gaudir de la festa”, ha expressat la directora d’Hidrocarburs i Complex Industrial Polígon Nord, Julia Echevarria, afirmant que “la diversitat i la inclusió són factors molt importants per la nostra empresa, el fet de valorar la diferencia i no apartar-la sinó fer-la inclusiva”.

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha defensat que “Tarragona és una ciutat capdavantera en la inclusió i la Festa per a Tothom és un exemple a seguir per tot el país”. “La festa no pot ser només per a determinada gent, també ha de ser per gent que té altres capacitats i estem fent tot el possible. Aquest any tenim espais reservats als actes per gent amb discapacitat o problemes d’accessibilitat”, ha afegit Ricomà.