Èxit d’assistència en el primer àpat de Mediterrània al Solric

Una setantena de persones debaten amb Rubén Viñuales i Dídac Nadal en el primer ‘àpat de Mediterrània al Solric’

Aquest dijous s’ha donat el tret de sortida a ‘Els àpats de Mediterrània al Solric’, un projecte conjunt de Mare Terra Fundació Mediterrània i el Restaurant Solric. La iniciativa ha començat amb molt bon peu i ha estat un èxit de convocatòria, doncs al voltant de setanta persones han pres part en el sopar-col·loqui. Els convidats han estat el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Rubén Viñuales, i el portaveu del grup municipal del PDeCAT, Dídac Nadal, que han parlat de manera breu sobre el futur de la ciutat a mig i llarg termini i després han respost les preguntes dels assistents.
El president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, ha obert l’acte fent un petita ressenya dels dos convidats en la qual ha barrejat, amb el seu particular estil, els seus currículums professionals amb pinzellades de la seva vida personal. Per la seva banda, el copropietari del Solric, Francesc Ferreres, ha donat la benvinguda als participants i ha explicat que aquest esdeveniment neix amb la voluntat d’esdevenir una eina útil per a la ciutat.
Acte seguit, ha arribat el torn de Dídac Nadal. El portaveu del PDeCAT ha afirmat que Tarragona “té una manca d’autoestima molt important, i això ho hem de canviar. I perquè sigui possible, és necessari un nou lideratge, així com un canvi d’actitud i mentalitat radical”. Nadal ha dividit la seva ponència en deu punts, la majoria dels quals relacionats amb la micropolítica. Ha afirmat que cal modernitzar l’administració, una reforma substancial del model de neteja i un increment important del pressupost en participació ciutadana. I ha conclòs: “ens hem de creure que som capital i exercir com a tal. Cal que assumim el lideratge del Camp de Tarragona per ser la ciutat que ens mereixem”.
Després ha pres la paraula Rubén Viñuales, que ha centrat la seva intervenció en la necessitat de promoure la marca Tarragona per incrementar el turisme. “Si jo sóc alcalde, una de les primeres decisions serà crear un departament de màrqueting. Perquè tenim un producte molt bo però un màrqueting molt dolent”, ha manifestat. Viñuales ha centrat la segona part del seu discurs en la proximitat. En aquest sentit, ha assegurat que “volem posar en marxa els consells de districte, que sens dubte és una eina necessària per a tots els veïns. L’administració ha de ser molt més propera i ha d’estar al servei de la ciutadania, i això a Tarragona no succeeix des de fa anys”.
Les dues ponències s’han celebrat mentre els assistents degustaven els deliciosos plats del Solric. I un cop han arribat les postres, ha començat la tertúlia. Diversos comensals han volgut donar el seu punt de vista sobre la Tarragona del futur, i també s’han fet preguntes als convidats. L’ambient ha estat distès, i la sensació és que el col·loqui es podria haver allargat moltes més hores. Un dels aspectes més destacats és que Nadal i Viñuales han coincidit en diversos punts, entre els quals, la necessitat d’un nou alcalde. En tot cas, el més important és que durant la vetllada s’han apuntat algunes idees que podrien ser molt beneficioses per a Tarragona.
Abans d’acabar el sopar-col·loqui, Ángel Juárez ha desvetllat que el protagonista del segon àpat serà, precisament, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Properament es donarà a conèixer la data de l’esdeveniment.
‘Els àpats de Mediterrània al Solric’ és un pas més en el procés de renovació al qual s’ha sotmès l’històric Restaurant Solric des de mitjan 2018. Des de llavors, l’establiment ha multiplicat la seva oferta i serveis, i ha renovat també la seva carta i menús, a més d’haver incorporat noves instal·lacions com un espai infantil i una zona chill-out. Tot això mantenint-se fidel a la seva història, que es remunta a l’any 1960. Situat en una masia del segle XVIII al costat de l’Arrabassada i l’antiga Via Augusta, el Restaurant Solric és un dels establiments de referència de la ciutat de Tarragona i l’únic que compta amb un ampli aparcament gratuït per als seus clients.