Es posen en marxa els “Àpats en Companyia” per a persones grans

A la Llar de Pensionistes i Jubilats de la Granja

0
411

L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona posa en marxa el projecte social “Àpats en companyia” amb l’objectiu de combatre la solitud en la gent gran. Aquesta iniciativa s’iniciarà a a la Llar de Pensionistes i Jubilats de la Granja, com a prova pilot, a partir del dia 3 de juny.

“Àpats en companyia” és unprojecte social per combatre la solitud en el col·lectiu de les persones gransmitjançantl’oferimentd’àpats en llarsmunicipals de gent gran, orientat a potenciar un envellimentactiu i saludable, amb la intenció de cobrirduesnecessitatsbàsiques: proporcionar una alimentacióadequada i facilitar un espai relacional de vinclesd’amistat i de connexióamb la comunitat.

Per mitjà dels àpats en companyia s’afavorirà la relació de la persona gran amb el seu entorn i la seva comunitat, millorant així la seva qualitat de vida i minimitzant el risc d’aïllament social.

Les persones que desitgin acollir-se a aquest servei han de sol·licitar-ho al registre general de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament o a la Oficina de la Gent Gran, plaça Imperial Tàrraco, 1. Hauran d’estar empadronades a Tarragona i tenir més de 65 anys. Tindran prioritat les persones de més edat. Hauran de ser persones autònomes i amb les capacitats cognitives adequades per poder mantenir relacions socials.

El conseller i vicepresident de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona en funcions, Francesc Roca, ha afirmat que “aquestés un projecte de naturalesa social perquèés una aposta per les polítiquesd’envellimentactiu que pretén potenciar les relacionssocials entre les persones grans a fi de retardar la sevadependencia”.

El dinar casolà elaborat a diari se servirà en una taula compartida de dilluns a divendres no festius. El menjador s’obrirà de les 13 a les 15 hores. Les persones que després vulguin quedar-se a la llar a fer activitatspodran fer-ho. S’estableix un preu social reduït de 5,60€ per àpat.

L’IMSST ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Formació i Treball ( FIT), que s’encarregarà de gestionar el projecte. Actualment FIT porta a terme, en col·laboració amb l’IMSST el projecte de Menjador Social de Tarragona “Taula Amiga”, per a l’entrega social d’àpats preparats i aliments frescos a persones en situació de vulnerabilitat social, derivades pels serveis socials de l’IMSST. I des d’aquest projecte, FIT també col·labora en diverses iniciatives per a proveir aliments a diversos col·lectius en risc o situació d’exclusió social.

Les dades de població indiquen que cal anar en la direcció de desplegar noves accions per combatre la solitud en les persones grans. En aquest sentit, cal assenyalar que el passat mes de gener es va posar en funcionament el Servei d’Assessorament Psicològic a la Gent Gran com un altre recurs de referència per a les persones que pensen que poden necessitar una orientació psicològica puntual.

FER UN COMENTARI