Els veïns de SPiSP volen un barri 100% accessible

Voreres en mal estat, fanals en mig dels carrers i passos de vianants sense rebaixar són algunes de les barreres arquitectòniques que presenta el barri

Imatge de les escales situades al costat del Bloc Costa Rica. Foto: LVM

L’Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau demana a l’Ajuntament de Tarragona “més accions reals i menys declaracions d’intencions que no porten enlloc”. Així començava la roda de premsa que l’entitat convocava amb l’objectiu de donar a conèixer els problemes acumulats al barri i lluitar per tal de resoldre’ls tan aviat com es pugui.

El president de l’Associació, Gabriel Muniesa, esmenta que durant els últims 10 anys no han rebut cap mena de resposta per part del consistori i es faran veure cada mes presentant mocions al Ple per reclamar un barri digne. Les mesures que han presentat, amb la finalitat de solucionar les inquietuds i necessitats del barri, es resumeixen, entre altres, en eliminar les barreres arquitectòniques, treballar en el manteniment dels espais i millorar la seguretat. Passos de vianants sense rebaixar, fanals en mig de les voreres que entorpeixen la circulació de cotxets o cadires de rodes i carrers en mal estat, són algunes de les demandes que el barri reclama amb urgència per tenir un barri 100% accessible. “És molt difícil circular pels carrers del barri si portes un cotxet o vas en cadira de rodes. No tenim les voreres en condicions adients i a vegades resulta impossible creuar d’un lloc a un altre”, esmenta Muniesa. Segons el president, passejant pel barri, van trobar més de 20 incidències de manteniment, entre les quals destaquen els passos de vianants esborrats, la manca de manteniment de places i jardins, els murs trencats i els espais inaccessibles, sigui per deteriorament o deixadesa.

D’altra banda exigeixen incrementar la vigilància policial, degut a l’augment de vandalisme i incivisme dels últims mesos, proporcionar més zones adequades pels gossos i instal·lar més punts d’enllumenat en algunes zones.