Els veïns de la zona del Parc del Francolí rebutgen el Centre Penitenciari Obert

Fins i tot algunes persones, que havien adquirit un habitatge per la zona, estan demanant que els tornin els diners

0
629
Dídac Nadal durant la roda de premsa al solar on s'ubicarà el Centre Penitenciari Obert. Foto: Cedida

El portaveu del Grup Municipal de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, ha reclamat al govern local que pressioni la Conselleria de Justícia per aturar el projecte del Centre Penitenciari Obert que està previst que es comenci a construir al barri del Parc Francolí a finals d’aquest any. “Emplaço a l’actual equip de govern a què traslladin a la Conselleria de Justícia la necessitat de paralitzar aquest projecte i donar prioritat a un Palau de Justícia que permeti agrupar en un sol centre els jutjats i altres dependències judicials que actualment estan repartides en 8 edificis per tota la ciutat”, ha reivindicat Nadal.

Des del carrer Arquebisbe Pont i Gol, davant del solar on s’ubicarà el Centre Obert, el portaveu de Junts per Tarragona ha insistit en el fet que “des de la Generalitat sempre s’havia dit que aquest centre formava part del projecte del Fòrum Judicial i que aquesta seria la prioritat, són dos equipaments que havien de venir conjuntament, sense que finalment sigui així”. Nadal ha recordat a l’actual equip de govern de la ciutat que “al darrer ple es va aprovar una moció per una amplíssima majoria on es deixava clar que la prioritat havia de ser la ciutat judicial”.

Imatge del solar on s’ubicarà el centre

D’altra banda, el president de l’Associació de Veïns del Parc Francolí, Jordi Miguel Cano, ha transmès la preocupació que tenen els veïns i veïnes de la zona en el cas de construir-se el centre, ja que estaria prop d’una escola, una llar d’infants i parcs infantils. “Inseguretat, por i malestar és l’únic que portarà al barri una instal·lació d’aquest tipus”, esmenta Cano. “Vivim en una zona que encara està en expansió i el centre penitenciari pot endarrerir-ho més. El Parc Francolí és l’arteria verda de la ciutat de Tarragona i fins i tot molta gent que havia adquirit un habitatge està demanant que li tornin els diners”, conclou.

Més enllà de les queixes per la ubicació, els veïns de Parc Francolí també han denunciat no haver tingut accés a la informació del projecte, “s’està vulnerant el dret a informació dels veïns i veïnes que en diverses ocasions han preguntat a la Generalitat pels usos de l’equipament i mai han tingut accés a la seva sol·licitud d’informació”.

FER UN COMENTARI