Els robatoris a l’interior de vehicles augmenten dràsticament a Tarragona

Els fets delictius s'han incrementat un 14%, la meitat dels quals són robatoris a l'interior de vehicles, com també hi ha un volum gran d'estafes, furts i delictes contra la seguretat viària

Gairebé la meitat de l’increment dels fets delictius a Tarragona es corresponen a robatoris a l’interior de vehicles. Aquesta és una de les dades més substancials que s’extreu de la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc aquest dimecres, 5 de desembre. A Tarragona s’ha experimentat un creixement del 14% dels fets delictius, dels quals, gairebé el 7% són robatoris a vehicles, encara que també s’ha registrat un volum considerable d’estafes, furts i delictes contra la seguretat viària.

Un total de 12.417 fets delictius per infraccions penals han tingut lloc a Tarragona des del passat mes de novembre de 2017 fins a l’octubre d’aquest 2018. Aquesta xifra suposa un creixement del 14%, que es tradueix en 1.580 fets penals mes respecte al període anterior. D’aquest increment, “gairebé la meitat pertany a robatoris a l’interior de vehicles”, segons ha detallat el conseller de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor. Això es tradueix en un total de 679 robatoris a l’interior de vehicles. D’altra banda, també hi ha hagut “un volum considerable”, en paraules de Villamayor, d’estafes -que han sumat 409 fets penals- furts -amb un total de 188- i delictes contra la seguretat viària -amb un total de 106 fets més-. En aquest darrer cas, la majoria es donen per conduccions sota els efectes de begudes alcohòliques i/o drogues.

“Tarragona no és una ciutat insegura”
Altres dades que es desprenen de la Junta Local de Seguretat són les referents a robatoris a l’interior de domicilis, que representen un 6,4% del total de delictes. Però, el conseller ha detallat que els 679 habitatges que han patit un robatori “representen menys de l’1% del parc d’habitatges de Tarragona”. Tot i això, Villamayor ha reiterat que “Tarragona no és una ciutat insegura”, encara que ha reconegut que “no podem estar satisfets perquè els fets delictius s’han incrementat” i ha apuntat que s’haurà de treballar més. Així mateix, també ha assegurat que davant la demanda de diferents entitats veïnals i les xifres, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra ja treballen coordinadament des de fa temps amb dispositius especials, com en el cas dels robatoris a l’interior de vehicles.