Els Komando Nits Q incidiran durant les festes en el consum moderat d’alcohol

Els joves agents de salut de Komando Nits Q tornaran a incidir durant les festes de Santa Tecla que sies consumeix alcohol s’ha de fer de manera moderada i responsable. Així, la nit de la vigília de Santa Tecla estaran presents al Camp de Mart on insistiran en prevenir el consum excessiu d’alcohol. Enguany també s’incorporen en les seves accions els missatges de la campanya “Respecta” i estaran presents en els punts Lila i Arc Iris per tal de recordar a la ciutadania que les festes també han de ser un espai sense violències i ser un punt de referència de la prevenció i atenció de les violències sexuals i LGTBIfòbiques. Tot plegat, coordinant-se amb els serveis de la guàrdia urbana de Tarragona.

Cal assenyalar, que aquests dies hi ha l’oportunitat de veure la representació teatral Max in Love- Respecta’m que és una proposta educativa, en la qual es tracten diferents aspectes relacionats amb la realitat dels adolescents. L’obra pretén fomentar unes relacions interpersonals igualitàries basades en el respecte, a l’hora que afavoreix la reflexió sobre el consum d’alcohol i altres drogues. El dia 19 es representarà a l’Espai Jove Kesse, a les 20.30 hores i, el dia 20, a l’Antiga Audiència, a les 21 hores.

Vinculat a l’oci nocturn i les festes locals, el passat mes de juny els Komando Nits Q van impartir formació al personal d’entitats i associacions que posen barres per les festes majors i també als propietaris i personal dels principals locals d’oci nocturn de la ciutat, així com a membres de Protecció Civil, sobre la disposició responsable d’alcohol i sobre perspectiva de gènere vinculada a la campanya Respecta.

La Plataforma Nits Q és una taula participativa que aglutina tots els agents implicats en l’oci nocturn de la ciutat (Ajuntament, cossos de seguretat, serveis d’urgències dels hospitals, propietaris de locals d’oci nocturn, AAVV, etc.) amb l’objectiu de treballar de manera conjunta per aconseguir entorns més segurs, saludables, respectuosos i de qualitat per a tothom.

L’organització va a càrrec del Servei de Prevenció de les Addiccions de la conselleria de Serveis Socials, Feminisme i LGTBQ de l’Ajuntament de Tarragona.