Els 8.000 malalts de Postpolio a Catalunya volen visibilitzar la seva malaltia

Rotary Club Tarragona commemora el Dia Mundial de la Polio amb experts i afectats

Coincidint amb el Dia Mundial de la Polio, Rotary Club Tarragona ha convidat experts i afectats a una taula rodona que vol donar a conèixer la problemàtica de les persones que pateixen polio o postpolio. Es calcula que a Catalunya hi ha unes 8.000 persones amb aquesta malaltia tan desconeguda i que al conjunt d’Espanya la xifra s’apropa als 50.000.

A l’acte celebrat al Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, la doctora Mònica Povedano, cap de la secció de Neurofisiologia de l’hospital de Bellvitge, ha explicat que els símptomes de la postpolio són la fatiga, el dolor i la debilitat muscular, que apareixen a partir dels 50 anys en persones que van tenir la polio quan eren infants. Povedano ha reconegut que no hi ha un tractament específic i que hi ha un gran desconeixement de la malaltia entre els professionals de l’atenció primària. La polio la van patir milers de nens a l’Espanya franquista per falta de vacunació entre els anys 1952 i 1963.

Joana Rodríguez, presidenta d’Associats de Polio i Postpolio de Catalunya, ha explicat l’experiència de molts malalts -la majoria, d’entre 50 i 70 anys- que van fer vida normal durant molts temps i que, de cop i volta, es troben en una cadira de rodes amb dolors molt
forts i un gran cansament. L’entitat vol visibilitzar la malaltia i assessorar i orientar les
persones que la pateixen, sobretot en temes mèdics i legals per aconseguir la incapacitat laboral.

Amb l’objectiu de recaptar fons per erradicar la polio a tot el món (ara centrada a Afganistan i Pakistan), Rotary Club Tarragona organitza una fideuà solidària que tindrà lloc aquest diumenge 27 d’octubre a partir de les 12 del migdia davant la Confraria de Pescadors al Serrallo.