El temporal tomba desenes d’arbres en una urbanització dels Pallaresos

La caiguda de pins malmet teulades, esclafa dos cotxes i talla diversos carrers

La urbanització Pallaresos Park, als Pallaresos (Tarragonès), es recupera dels efectes de la tempesta d’aquest diumenge a la nit, que va tombar desenes d’arbres en aquesta zona residencial del municipi. Segons ha explicat a l’ACN l’alcalde, Josep Maria Nolla, l’intens aiguat va deixar prop de 70 litres per metre quadrat en poca estona i va anar acompanyat de fortes ràfegues de vent. El fenomen va tenir lloc cap a les deu de la nit i no es descarta que pogués haver estat un tornado, segons l’alcalde. La ventada va fer caure pins de fins a 20 metres d’altura damunt de teulades, tanques, parcel·les i de dos vehicles que van quedar aixafats.
L’alcalde ha explicat que molts dels pins afectats eren vells i que, degut a la humitat del terreny, van acanar caient “com un dòmino”. El succés també ha malmès instal·lacions elèctriques, de telèfon i de gas que han deixat sense algun subministrament prop d’una vintena d’habitatges.

Segons Josep Maria Nolla, se sospita que la ventada podria haver estat un tornado, tot i que aquest extrem no s’ha confirmat. El fenomen va afectar una franja “molt definida” d’aquesta urbanització, mentre que a la resta del municipi -de prop de 5.000 habitants- els danys van ser molt menors.

Els troncs i les branques van bloquejar diversos carrers, els quals s’han pogut reobrir al trànsit durant la jornada gràcies a l’actuació de la brigada municipal. La majoria de pins es trobaven dins de parcel·les particulars i van ocasionar danys en teulades, tanques i en dos vehicles -un dels quals estava aparcat al carrer-.