El projecte Radars busca reduir el risc d’exclusió social de les persones grans

La iniciativa es començarà a implantar pels barris de Ponent i progressivament s’estendrà a la resta de la ciutat

La consellera de Serveis Socials, Feminismes i LGTBQ, Carla Aguilar-Cunill, el president de Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Joaquim Nolla i dues tècniques de serveis socials. Foto: Laura V.M

L’Ajuntament de Tarragona aposta per la prevenció de situacions d’aïllament de la gent gran de la mà del projecte Radars. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reduir el risc d’exclusió social de les persones grans, facilitar que aquestes puguin continuar a la seva llar amb la complicitat del seu entorn i potenciar una ciutat més amable amb elles.

La consellera de Serveis Socials, Feminismes i LGTBQ, Carla Aguilar-Cunill, ha explicat que es començarà a implantar pels barris de Ponent i progressivament s’estendrà a la resta de la ciutat. El projecte tractarà d’ajudar a detectar, valorar i fer el seguiment de la situació d’aquelles persones grans que ho necessitin amb la col·laboració del veïnat, comerciants, voluntaris i professionals vinculats a les diferents entitats coordinades pels serveis socials municipals. “Radars és un projecte on té cabuda tota la comunitat. Volem retornar a la societat d’abans, on tothom tenia cura dels altres i d’un mateix”, ha esmentat la regidora.

Als barris de Ponent un 14% dels habitants tenen més de 65 anys, dels quals uns 950 viuen sols.

El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Joaquim Nolla, és un dels impulsors del projecte i ha donat a conèixer el conveni amb l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona, el qual fa 10 anys que promou el projecte Radars.

Tots aquells que vulguin col·laborar poden adreçar-se al telèfon 977408213 o escriure a [email protected]