El Dia Solidari de l’Autisme permetrà iniciar una investigació sobre aquest trastorn

Tindrà lloc els pròxims dies 1 i 2 de setembre, al carrer Falset de Torreforta

Un dia de festa, de conscienciació, visibilització i normalització. El Dia Solidari de l’Autisme, que se celebrarà els pròxims dies 1 i 2 de setembre, al carrer Falset de Torreforta, es planteja amb diversos objectius. Aquest projecte naixia amb la finalitat de conscienciar sobre l’existència d’aquest trastorn, i en conseqüència, per normalitzar-ho. Però, darrere de tot això hi ha un altre objectiu final. Amb aquesta festa, que ha rebut la col·laboració directa de l’Associació Conexión Autismo, es recolliran fons que permetran iniciar un projecte d’investigació sobre el Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA).

“És un esdeveniment fet amb molt d’afecte”, ha expressat visiblement emocionada Sonia Pérez, organitzadora del Dia Solidari de l’Autisme que se celebrarà a Torreforta, juntament amb el Juanjo Caravaca. “Volem conscienciar a la societat que aquest trastorn existeix”, ha continuat Pérez, qui ha relatat que la seva experiència com a mare d’un fill que pateix autisme no ha estat fàcil. Al principi, s’ha de passar un moment de “dol”, com ho ha descrit la mare, que ha assegurat que quan va rebre el diagnòstic del seu fill es va sentir com “un bitxo raro“. Per la seva banda, el president de l’associació Conexión Autismo, Rafa Suñer, que ha estat expressament aquest dimecres a Tarragona acompanyant els organitzadors de l’esdeveniment, ha subscrit les paraules de Pérez i ha afegit que també es busca “la visibilitat de l’Autisme”, ja que és la manera d’aconseguir normalitzar aquest trastorn. Suñer, a més, ha detallat que hi ha diferents tipus i graus d’aquest trastorn, per això es parla d’espectre de l’autisme, i és necessari que la societat també sigui conscient d’això.

Els fons recaptats permetran iniciar una investigació

Per aclarir tots aquests aspectes i poder donar a la societat més eines per entendre què és realment l’autisme, els organitzadors van tenir clar des d’un primer moment que voldrien destinar els fons recaptats a la investigació. En aquest punt entra en joc la col·laboració de Conexión Austimo, amb el seu programa de “beques connectades”. Aquesta entitat, que ja ha organitzat i participat anteriorment en altres esdeveniments semblants, obrirà una convocatòria pública a través del seu Facebook -on acumulen més de 100.000 seguidors- un cop es comptabilitzi tota la recaptació, per complir amb la premissa del Juanjo Caravaca i la Sonia Pérez: que la solidaritat de la gent permeti resoldre moltes de les preguntes que ha generat l’Autisme.

Com es recaptaran els fons?

Tot i que en un principi el Dia Solidari de l’Autisme havia de ser un petit esdeveniment de barri, a poc a poc aquesta ha anat creixent gràcies a la col·laboració d’empreses, entitats i comerços del barri i dels territoris del seu entorn. Més de 60 comerços s’han adherit a aquesta iniciativa, aportant una petita quantitat econòmica que permetrà cobrir les despeses i recaptar fons. La festa també comptarà amb actuacions musicals, animació, pinta-cares, monologuistes, algunes atraccions pels més petits, massatges solidaris, la presència dels Gegants del Morell i els Gegants de Ponent, la batucada d’Enxancarra, la col·laboració d’altres entitats i una barra de bar solidària, amb la qual també es recaptaran fons. Els assistents que comprin aconseguiran un segell que els permetrà gaudir de la festa.

A més, Conexión Autismo comptarà amb un estand on vendran polseres i altres objectes que també contribuiran a la recaptació de diners per a la investigació d’aquesta síndrome. Des que es va començar a organitzar l’esdeveniment, ja n’hi ha comerços del barri que tenen a la seva disposició aquesta polsera simbòlica, que es ven al preu d’un euro. “Actualment, podem dir que hi ha més de 1.000 persones a Tarragona amb la polsera de Conexión Autismo“, ha assegurat el president de l’associació.