Dotze anys i mig de presó per matar una dona en una casa abandonada a Tarragona

L’home va confessar el crim a uns veïns i els Mossos d’Esquadra el van detenir poc després

La fiscalia demana dotze anys i mig de presó per a l’home acusat de matar una dona sensesostre de 45 anys el març de l’any passat a Tarragona. El crim va passar a la casa abandonada on vivia l’individu, a tocar de la plaça Europa i de la T-11. Segons la fiscalia, després de mantenir relacions sexuals consentides, ell la va asfixiar i estrangular fins a produir-li la mort. Posteriorment, es va dirigir a una casa propera, va confessar que havia matat una dona i va demanar que truquessin al 112 perquè es volia entregar a la policia. Els Mossos d’Esquadra van arrestar el noi al cap de pocs minuts i el jutge en va decretar l’ingrés provisional a presó.

Segons recull l’escrit d’acusació del fiscal, en el moment dels fets, la víctima, de 45 anys i nacionalitat espanyola, vivia al carrer i dormia en un banc de la zona de l’estació d’autobusos de Tarragona. De la seva banda, el processat, de 31 anys i d’origen lituà, vivia en una casa abandonada i ruïnosa, vora la plaça Europa de la ciutat.

Sobre les vuit del vespre del 24 de març del 2018, tots dos van coincidir en un supermercat del carrer Prat de la Riba. Segons el fiscal, després que ell comprés divuit cerveses, van marxar plegats cap a la casa ocupada, on van mantenir relacions sexuals consentides.

En un moment no determinat, entre les deu de la nit del 24 de març i les nou del matí del 25 de març, l’acusat, “amb ànim de matar o sent plenament conscient que amb la seva actuació podia provocar la mort, va sufocar, per oclusió dels orificis respiratoris i va estrangular la víctima, provocant-li la mort per asfíxia per mecanisme mixt de sufocació i estrangulació”.

Cap a dos quarts de deu del matí del 25 de març, l’individu va acudir a una casa propera al lloc dels fets, on vivien dues persones, i els va dir “que havia matat una dona i que truquessin al 112 perquè es volia entregar a la policia”. Una dotació dels Mossos d’Esquadra que es trobava a prop el va detenir al cap de pocs minuts.

Segons el ministeri públic, l’home presentava “un trastorn adaptatiu, de control dels impulsos i trastorn per consum de tòxics, que no presenten prou entitat perquè afectin la seva capacitat cognoscitiva ni volitiva respecte es fets”. Davant d’això, l’acusa d’un delicte d’homicidi amb l’atenuant de confessió pel qual reclama 12 anys i mig de presó, i una indemnització de 40.000 euros per al pare i de 15.000 euros per a cadascun dels dos germans de la víctima.

El 2003, un jutjat de Palma va dictar la incapacitat de la dona per un trastorn de la personalitat amb trets de trastorn d’inestabilitat emocional i absència de control d’impulsos, associat a una toxicomania, i en va nombrar la seva germana com a cuidadora. El 2013, un jutjat de Lleida, ciutat on vivia aleshores, va retirar la germana del càrrec de tutora i va nombrar en el seu lloc la Fundació Intress per a la integració.

Actualment, el jutjat d’instrucció número 3 de Tarragona està pendent de dictar l’auto d’obertura de judici oral. La vista es farà en els pròxims mesos a l’Audiència de Tarragona amb un jurat popular.