Ballesteros aposta per una Tarragona més verda i social en la seva conferència anual

L’alcalde de la ciutat de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha comparegut aquest dijous a la tarda a l’Auditori de la Diputació de Tarragona per donar la seva conferència anual anomenada “Tarragona Social, Verda i Innovadora”.

En aquest acte, que ha començat amb la reproducció d’un vídeo que tractava sobre com els habitants d’altres països percebien Tarragona, el batlle s’ha adreçat directament als “pessimistes que ho veuen tot negatiu i malament”.

Així doncs, ha aprofitat per parlar d’IKEA, una empresa que, després de tot, és probable que no arribi al territori tarragoní. Malgrat tot, el terreny pensat per aquesta empresa ja té altres possibles compradors, uns operadors que, segons Ballesteros, “són fins i tot més interessants que IKEA”.

A més, l’alcalde ha explicat la proposta que va cridar més l’atenció des del primer moment que la va presentar el passat mes de juliol: la gratuïtat dels autobusos de l’EMT (Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona). Ballesteros ha insistit en que no es tracta d’una proposta electoral, ja que és “un tema que treballa aquest govern municipal i que començarà abans del proper mandat” i espera que “la resta de grups municipals facin seva aquesta proposta i la incorporin als seus respectius programes electorals”.

Dins d’aquesta proposta, el batlle ha explicat que s’incorporaran tres nous autobusos articulars que començaran a circular durant el primer trimestre de 2019. Aquests ocuparan les línies 54, 42 i 8. A més, ha revelat que l’aparcament de Battestini es convertirà en la nova estació central d’autobusos municipals.

D’altra banda, també s’ha referit a temes mediambientals, com l’aposta “La Tarragona Verda”, que pretén aconseguir que la ciutat s’abasteixi amb energies renovables. Segons Ballesteros, “no és una concepció ideològica sinó una fita estratègica adreçada a millorar la salut dels ciutadans”.

Com a últim punt, ha remarcat que aquest any s’ha rebaixat el deute municipal, del 115,72% fins al 104,64%. Així doncs, s’ha aconseguit reduir un 11,1%, tot això, segons l’alcalde, “havent dut a terme els projectes més ambiciosos de la història contemporània de la ciutat (Jocs Mediterranis i Mercat Central)”.