Augmenta el nombre d’accidents a les vies urbanes durant el 2018 en un 8%

La Junta Local de Seguretat ha fet el balanç de les actuacions policials de l’any passat i ha constatat l’increment del robatori amb força a vehicles

La Junta Local de Seguretat de Tarragona ha fet el balanç de les actuacions policials de l’any 2018  i ho ha qualificat de “difícil”, ja que “els números ens diuen que hi ha hagut un augment dels fets delictius a la ciutat”, ha esmentat el conseller Javier Villamayor.

Aquest increment és d’un 6,6% i fa referència als fets delictius més recurrents a la nostra ciutat: furts en comerços i centres comercials (4.000 denunciats), robatoris amb força a l’interior de vehicles (augment d’un 30%) i estafes derivades de l’increment de l’ús del comerç electrònic (augment d’un 45%).

Pel que fa a les dades positives destaca el descens del 10% de robatoris amb força a l’interior d’habitatges, el descens dels robatoris a l’interior de les empreses en un 14%, i l’efecte positiu de les càmeres de videovigilància implantades arreu de la ciutat. “En l’àmbit penal, dels 11.112 fets coneguts contra el patrimoni durant l’any 2018 a tota la ciutat, a la zona videovigilada de la Part Baixa s’han produït un 3% d’aquests fets, mentre que l’any 2017 aquest percentatge ascendia fins al 14%”, comenta Villamayor.

Per fer front a l’important repunt d’aquests fets penals, la Guàrdia Urbana va posar en marxa a principis del 2019 un operatiu específic que, de moment, “s’ha saldat amb la detenció de 12 presumptes autors de robatoris a l’interior de vehicles”, ha assenyalat Enrique Fernández Ferreira, cap de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

En el referent als accidents de trànsit, durant tot l’any 2018 es van produir 1.189, que van provocar dues víctimes mortals, un conductor de motocicleta i un altre per atropellament. El gruix dels accidents, un 74% (877), només va provocar danys materials. El 24% dels accidents (286) va produir ferits lleus, mentre que el 2% restant va causar ferits greus. En resum: l’any 2018 el nombre d’accidents a la ciutat va augmentar un 8% respecte a l’any anterior. Dins de les campanyes institucionals de seguretat viària durant tot l’any passat es van practicar 4.861 proves d’alcoholèmia i drogues als conductors, amb un total de 426 denúncies per aquest motiu. També s’ha realitzat controls de velocitat amb radar a més de 56.000 vehicles, dels quals 3.114 (un 6%) van ser denunciats per conduir amb excés de velocitat a les vies urbanes, ha explicat Ramón Franquès, cap de l’àrea bàsica policial del Tarragonès.

Els casos de violència de gènere han baixat en un 7,5% i en un 18% els casos de violència domèstica.