Arriba la Festa de la Recollida Selectiva a la plaça Corsini

Demà, de 17 a 20 hores

La campanya de recollida selectiva arriba aquest divendres a la Plaça Corsini amb la celebració d’una festa pensada per tota la família. L’objectiu és conscienciar a la ciutadania dels beneficis de millorar la separació a totes les fraccions i reduir els residus impropis de la recollida selectiva, sobretot dels envasos, de matèria orgànica i d’alguns contenidors de vidre. Amb el nom El que circula torna es pretén que els tarragonins i tarragonines col·laborin amb aquest retorn al medi ambient, a la societat i en forma de producte transformat.

La festa està pensada perquè sigui una tarda en família -de 17.00h. a 20.00h.- per aprendre més sobre la separació de residus i la seva transformació en una peça útil i amb valor, en comptes d’una cosa de la qual ens hàgim de desfer. Per aquest motiu, la celebracióconsistirà en una programació farcidad’activitats musicals i artístiques, tallers i altres activitats. El grup Fadunito portarà a la plaça el seu espectacle d’humor PROPERS que aborda aspectes importants en la recollida selectiva. L’espectacle es podrà veure també durant la setmana següent als Centres Cívics de: Torreforta (dilluns 25 de novembre), Sant Salvador (dimarts 26 de novembre) i Sant Pere i Sant Pau (divendres 29 de novembre). És gratuït i d’entrada lliure.

Gràcies a la col·laboració amb l’Escola de Música, es muntarà un taller de creació d’instruments musicals amb residus. També es col·locaran les Estacions Musicals, quatre estacions fetes amb palets per experimentar amb la música. En cada estació es podrà generar música amb residus:

1) Estació verda: ampolles, pots de conserves, etc.
2) Estació blava: paper, cartró, etc.
3) Estació groga: tapes d’ampolles, ampolles de plàstic, etc.
4) Estació marró: instruments reciclats fets amb closques, petxines, elements de poda, etc.
També es durà a terme l’anomenat Cercle de Percussió, una experiència musical oberta a tot el públic que vulgui participar-hi. Dues persones facilitadores guiaran els participants per crear música en directe amb instruments de percussió fets amb materials reciclats. Al cercle es treballaran amb veu/percussió missatges clau de la campanya.

Taller de robots per ensenyar el procés de separació de residus
Així mateix, hi haurà la participació del Club dels Tarraconins, que muntarà un taller amb robots que ens ensenyaran de manera pràctica com és el procés de separació de residus. Cal destacar, en aquest sentit, que el Parc de Nadal –organitzat pel Club- abordarà enguany la problemàtica del canvi climàtic i de la gran quantitat de plàstics que acaben al mar.

Per altra banda, també hi haurà una carpa informativa, des d’on es podrà consultar el procés de transformació dels residus i jugar a jocs educatius interactius, tot sota el paraigua de la recollida selectiva.

5 contenidors es transformaran en obres d’art il·lustrades
Ja per últim, tindrem la participació de l’Associació d’Il·lustradors de Tarragona, que posarà a disposició de la festa cinc il·lustradors i il·lustradores locals que convertiran cinc contenidors en obres d’art, amb l’objectiu de posar en valor el residu i no entendre’l com una cosa de la qual ens hem de desfer.