S'inaugura la pintura mural de la Plaça de la Dona Treballadora

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
L'alcalde Pau Ricomà, la consellera Carla Aguilar i l'artista del mural Berta Artigal. Foto La Ciutat

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha inaugurat aquest migdia la pintura mural situada a la Plaça de la Dona Treballadora. L’obra està composada per una sèrie d’il·lustracions, amb la que es pretén mostrar la diversitat de dones que conviuen el carrer i visibilitzar les feines femenitzades, aquelles que en un primer moment estaven reservades per als homes.

L’artista, Berta Artigal, ha agraït l’oportunitat que li han donat per haver realitzat aquesta obra, ja que mai havia pintat al terra, encara que el seu treball artístic es defineix per una temàtica feminista.

En la seva intervenció, la consellera de Feminisme i LGTBQ+, Carla Aguilar, s’ha mostrat orgullosa per l’execució i inauguració de l’obra i ha remarcat la importància de visibilitzar la lluita de la dona. Aguilar ha anunciat que l’Ajuntament de Tarragona posarà en marxa una llista Spotify, de nom “Respecta”, que inclourà una sèrie de músiques de caire feminista.

Ricomà, que amb el seu discurs ha conclòs l’acte, se n’ha enorgullit que Tarragona estigui al capdavant de la lluita femenista, gràcies a la inclusió d’una conselleria que es dedica, en gran part, a tractar aquests tòpics. L’alcalde ha recordat que a partir d’ara molts dels nous carrers portaran noms de dona, com el de Neus Català, supervivent d’un camp de concentració nazi a París.