Rubén Viñuales es postula com a alcaldable del PSC a Tarragona

El diputat socialista destaca les seves arrels als barris de Ponent com un fet diferencial de la seva candidatura

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La futura candidatura del PSC per les municipals de Tarragona es comença a aclarir. Rubén Viñuales, diputat dels socialistes al Parlament de Catalunya, ha presentat la seva candidatura per poder ser el cap de llista del seu actual partit i construir una “Tarragona sense sectarismes”. L’anunci l’ha fet recolzat per dos dels regidors més rellevants del grup municipal, Sandra Ramos i Berni Álvarez. Uns noms que apunten a posicions de sortida a la llista per les eleccions de 2023.

Viñuales ha reivindicat a les seves arrels com un fet diferencial de la candidatura. En cas que aconseguís l’alcaldia, seria el primer batlle d’un barri de Ponent, zona on el votant socialista és més fort i fidel. “Si algú s’ha preocupat pels barris, ha sigut el PSC”, ha destacat el diputat. El seu projecte espera que les zones verdes lliguin Ponent amb el centre de la ciutat.

L’aspirant a candidat socialista pretén recuperar “la il·lusió perduda” per part dels ciutadans. Abans, però, haurà de passar per un procés de primàries que s’esperen pacífiques. “Passi el que passi hi haurà unitat, el PSC no té els problemes interns d’altres partits”, ha assegurat el diputat socialista.

En les seves línies mestres, Viñuales ha posat el focus en l’oferta d’habitatge perquè els tarragonins no marxin a les localitats properes a viure. També ha volgut expressar la seva oposició a la “turismofòbia” i una aposta per un “turisme de qualitat”. D’altra banda, la cultura serà alhora un eix que busca potenciar el candidat, encara que sense estar “teledirigida”.

Sobre els possibles pactes, Viñuales només estableix una línia vermella per ara: VOX. Pel socialista, el partit de dreta radical representa “una forma de veure el món antiga fins i tot pels antics”, la qual és una forma “oposada” a la de la seva formació. Amb relació a la resta de partits, també ha fet una crida als votants de Ciutadans, el seu anterior partit,  perquè se sumin al seu projecte.

La crítica a l’actual govern liderat per Pau Ricomà tampoc ha faltat. Viñuales ha volgut destacar el “caos” de l’executiu tarragoní pels canvis de socis, segons el seu parer. A més, ha atacat el seu principal contrincant polític per la “falta de lideratge”. “El senyor Ricomà, que és d’ERC, al Parlament no el coneixen”, ha assenyalat el candidat socialista a l’hora de parlar sobre la manca d’inversió en Patrimoni per part de la resta d’administracions.

Actualment, Rubén Viñuales forma part del grup socialista al Parlament de Catalunya. Si és escollit alcalde de Tarragona, el socialista apunta que deixarà la seva acta com a diputat.