Port Tarragona i Vopak Terquimsa satisfets amb la seva participació al Platts European Petrochemicals Virtual Conference 2020

La ponència conjunta sota el títol “Logistical challenges across the value chain in times of Covid-19” ha comptat amb més d’un centenar d’assistents

El Port de Tarragona i Vopak Terquimsa han acabat satisfets amb la seva participació al Platts European Petrochemicals Virtual Conference 2020, la conferència sobre petroquímica més important en l’àmbit europeu. La ponència conjunta sota el títol “Logistical challenges across the value chain in times of Covid-19” ha comptat amb més d’un centenar d’assistents.

L’esdeveniment ha estat tot en format virtual per l’emergència sanitària que ha generat el Covid-19. Durant l’edició d’aquest any s’han realitzat conferències, taules rodones, sessions de preguntes i respostes i una part de networking al final. Els principals temes tractats han estat l’economia circular, la situació actual del mercat del sector petroquímic, la logística i la situació del reciclatge de plàstic.

El Port de Tarragona i Vopak Terquimsa han presentat les fortaleses i infraestructures amb les que compten en les instal·lacions portuàries tarragonines en el sector dels líquids, la capacitat de creixement i l’estratègia a seguir en els propers anys: esdevenir un hub regional a la Mediterrània per a aquest tipus de productes.

De manera conjunta també s’ha donat a conèixer a totes les persones presents quines accions s’han realitzat per reduir els riscos que la pandèmia global ha portat a la cadena logística: prioritat en la seguretat i salut dels treballadors, manteniment dels serveis essencials i del tràfic portuari i mesures econòmiques i mediambientals per ajudar a la comunitat portuària.

Dins de la sessió de networking, el Port de Tarragona i Vopak Terquimsa han tingut la oportunitat d’enllaçar contactes i alhora patrocinar el premi d’un joc virtual que s’ha fet entre els assistents, el “Market Masters”.

Port hub de la Mediterrània

El Port de Tarragona, amb infraestructures i calats de primer nivell, dóna suport a la indústria local i es posiciona com a hub a la Mediterrània per a l’emmagatzematge i la distribució de productes petroquímics.

El conjunt d’empreses de la indústria química i petroquímica de Tarragona, generen una producció anual de 20 milions de tones, la qual cosa representa el 50% de la producció de Catalunya i el 25% de l’espanyola.

El Port de Tarragona és la plataforma logística a través de la qual s’importen les matèries primeres necessàries per als processos de producció del sector químic, i s’exporten els productes que se’n deriven.