Millo declara la lluita de l’Estat contra la violència de gènere

"Volem anar més lluny i acabar en qualsevol forma de violència contra les dones", dictamina el subdelegat del govern, Enric Millo

0
379

La lluita per acabar la pràctica de l’ablació dels genitals femenins és el tema central de l’exposició “Erradiquem la mutilació genital femenina”. Un conjunt de 35 il·lustracions són exhibides a l’entrada de la subdelegació del govern a Tarragona per denunciar aquesta pràctica, a les quals estan exposades més de 17.000 joves i nenes a l’Estat espanyol.

Aquesta activitat cultural se celebra dins del marc de la celebració del dia Internacional de Tolerància Zero amb la mutilació genital femenina, el 6 de febrer. La cap de la Unitat de violència envers la dona, Maria Josefa Clavero, exposa que -segons un estudi de la Fundació Wassu de la Universitat Autònoma de Barcelona- Catalunya és una de les comunitats autònomes on hi ha més risc d’ablació femenina, amb un 23%. A més, Clavero, denuncia que aquesta pràctica realitzada a casa, sense cap supervisió mèdica provocant,  que la salut de les joves estigui amb perill.

Aquesta lluita no només compta amb l’exposició i tallers per apropar a la societat aquest problema contra els drets humans, sinó que el subdelegat del govern a Catalunya, Enric Millo, explica que s’han portat a terme mesures legislatives per lluitar i protegir aquesta pràctica que vulnera els drets de la dona i dels infants. També, Millo assegura que es vol anar més lluny i acabar en qualsevol forma de violència contra les dones.

FER UN COMENTARI