L’alcalde Pau Ricomà assistirà a Alcalá de Henares a l’Assemblea General d’alcaldes de les ciutats Patrimoni de la Humanitat

La de dilluns serà la primera reunió després de la constitució dels nous ajuntaments

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, participarà dilluns a Alcalá de Henares a l’Assemblea General del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, màxim òrgan de govern de l’entitat. Es tracta de la reunió constituent de la nova Assemblea per al període 2019-2023, després de les recents eleccions municipals.

A l’Assemblea, que se celebrarà a les 13 hores al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcalá de Henares, assistiran els alcaldes de les 15 ciutats membres d’aquesta entitat sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública que reuneix les ciutats espanyoles els barris històrics han estat inscrits a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. Prèviament, tindrà lloc una reunió de la Comissió Executiva del Grup, en la qual quedarà constituït aquest òrgan de direcció de la xarxa, que quedarà format per les ciutats d’Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna i Cuenca.

Formen part de l’Assemblea d’alcaldes i alcaldesses: l’alcalde d’Alcalá de Henares, Javier Rodríguez;l’alcalde d’Ávila, Jesús Manuel Sánchez; l’alcaldessa de Baeza, Dolores Marín; l’alcalde de Cáceres, Luis Salaya Julián; l’alcalde de Córdoba, José Maria Bellido; l’alcalde de Cuenca, Darío Dolz; l’alcalde d’Eivissa, Rafael Ruiz; l’alcalde de Mérida, Antonio Rodríguez Osuna; l’alcalde de Salamanca, Carlos García Carbayo; l’alcalde de Sant Cristóbal de la Laguna, Luis Yeray Gutiérrez; l‘alcalde de Santiago de Compostela, Xosé A. Sánchez Bugallo; l’alcaldessa de Segovia, Clara Luquero; l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; l’alcaldessa de Toledo, MilagrosTolón; i l’alcaldessa d’Úbeda, Antonia Olivares.

A partir de l’1 de juliol, i per un període d’un any, la presidència de la xarxa recaurà en la ciutat d’Eivissa, sent el seu alcalde, Rafael Ruiz.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, que s’ha celebrat a 2018 el seu XXV aniversari, té com a objectiu actuar de manera conjunta en la conservació, la posada en valor i la promoció turística de les 15 ciutats espanyoles els nuclis històrics han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo i Úbeda.