L’Ajuntament de Tarragona sanciona amb 60.000 euros FCC

Per portar residus no adequats a la incineradora

Pla general del plenari de l'Ajuntament de Tarragona. Foto del 15 de novembre del 2019

L’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres al plenari sancionar l’empresa responsable del servei de neteja, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), amb 60.000 euros per portar residus no adequats a la incineradora. Segons ha avançat el conseller de Serveis Centrals, Jordi Fortuny, hi ha més expedients oberts a aquesta companyia que poden acabar amb noves multes. També s’ha aprovat una modificació del contracte de neteja, que l’equip de govern apunta que permetrà estalviar 109.000 euros. A banda, el consistori ha donat llum verda a sancionar els propietaris del càmping Trillas Platja Tamarit amb 900.000 euros per haver construït una seixantena de cases prefabricades sense llicència.
La multa a FCC, segons ha concretat Fortuny, és per un “dipòsit no correcte de material de la deixalleria a la incineradora” detectat el mes de febrer i que constitueix una falta molt greu. Els 60.101,21 euros es restaran del cànon que l’Ajuntament paga a l’empresa. A més, segons ha avançat Fortuny hi ha “nou incompliments més agrupats en tres expedients que s’estan tramitant”. Segons el conseller, cadascun dels expedients podria acabar amb una sanció que aniria dels 60.000 als 300.000 euros, si bé no ha volgut concretar-ne les raons.

Encara sobre el servei de neteja, el plenari ha aprovat una modificació del contracte, que segons l’executiu municipal suposarà un estalvi de 109.000 euros. El canvi implicarà l’eliminació dels contenidors soterrats i la substitució d’aquests per contenidors en superfície, cosa que canviarà el sistema de recollida dels residus. “Tècnicament ens veiem obligats a fer la modificació”, ha comentat Fortuny per justificar la tramitació del canvi, malgrat hi havia un informe desfavorable, però no vinculant, de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat.

Finalment, l’Ajuntament ha sancionat el càmping Trillas Platja Tamarit amb 900.000 euros per haver edificat sense llicència una seixantena de cases prefabricades amb porxo, dos vials, mòduls de servei, una zona d’acampada i una tanca.