La CUP lamenta els “pocs canvis” durant les Festes de Sant Magí

Demanen que Santa Tecla "esdevingui una festa major per a tots els tarragonins i tarragonines"

Les conselleres Laia Estrada i Eva Miguel. Foto: Cedida

La CUP de Tarragona ha emès un comunicat en què han posat de manifest els “pocs canvis en relació als anteriors mandats” que hi ha hagut durant les passades festes de Sant Magí. La CUP considera que cal treballar perquè Santa Tecla esdevingui “una veritable festa major inclusiva, participativa, democràtica i descentralitzada, tal com recollia la moció aprovada per unanimitat el passat ple de juliol”.

“Ha quedat palesa la insuficiència de WC públics, així com la necessitat de reforçar la neteja dels carrers i el nombre de papereres o contenidors”, han manifestat. A més, asseguren que “per tal que tothom gaudeixi de la festa major, és imprescindible millorar el sistema d’aparcament de cotxets per nadons per descongestionar els actes amb més aglomeracions i garantir l’òptim moviment per l’espai públic així com garantir l’accessibilitat per a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat”.

“En relació a la prevenció d’agressions sexistes, malgrat que no ha transcendit cap cas als mitjans, no podem afirmar que no se n’hagin produït, doncs no totes les agressions són denunciades”, diu la CUP. És per això que de cara a Santa Tecla, la CUP confia que “s’incrementin els recursos econòmics i de personal destinats a combatre la violència masclista als espais públics, millorant la ubicació d’un “Punt Lila” per atendre els casos d’agressions sexistes i visibilitzant molt més els missatges feministes tant als actes i concerts com al marxandatge de la festa major (got reutilitzable, el llibret de la programació, …)”. Igualment, els anticapitalistes creuen que “seria adient implementar un sistema de prevenció i assessorament davant la ingesta d’alcohol i drogues, el qual podria estar al costat del “Punt Lila””.

De cara a Santa Tecla, la CUP confia en el fet que “esdevingui una festa major per a tots els tarragonins i tarragonines de la ciutat” i demana “reforçar el servei de transport públic, especialment en horari nocturn” i “descentralitzar els actes festius als diferents barris de la ciutat”.

Per últim, consideren “imprescindible avançar en la tasca de deslligar les festes populars dels esdeveniments litúrgics per tal que la laïcitat sigui una realitat” i es mostren incòmodes amb el fet que “un govern republicà faci onejar la bandera espanyola a la façana de l’Ajuntament”.