Junts per Tarragona recorda a l’alcalde Ricomà la importància de netejar el fons marí després del Concurs de Focs

Per primer cop, no s’ha procedit a la neteja del fons marí després de l’actuació de les empreses pirotècniques del Concurs Internacional Ciutat de Tarragona

0
789

Tarragona va acollir la setmana passada una nova edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona, una cita que anualment genera aproximadament entre 400 i 700 tones de deixalles, una part de les quals va a parar al medi subaquàtic.

En totes les edicions anteriors, entitats submarinistes de la ciutat s’havien ocupat, de manera voluntària, de netejar del fons marí de la Platja del Miracle cada diumenge posterior a la finalització del concurs. A través de voluntaris i mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, sempre s’havia procedit a enretirar les restes de material pirotècnic que cau a l’aigua durant els dies que dura l’esdeveniment així com després del Castell de Focs de Santa Tecla.

La manca de personal que pateix l’àrea de Medi Ambient a causa de l’absència de previsió de l’anterior equip de govern, ha provocat que en aquesta edició no s’hagi signat el conveni. Des del Grup Municipal de Junts per Tarragona es recorda a l’alcalde Pau Ricomà la importància de tenir cura del fons marí i la necessitat de garantir la neteja i mesures de conservació del medi subaquàtic per tal de neutralitzar els eventuals contratemps mediambientals ocasionats pel Concurs de Focs.

FER UN COMENTARI