Jordi Roca, candidat del PP al Congrés dels Diputats: “Una gran majoria torna a mirar als dos grans partits per solucionar els problemes”

Es presenta com a cap de llista per Tarragona al Congrés; com afronta aquestes noves eleccions, les quartes en quatre anys?

Com les altres, amb responsabilitat i compromís pel interès general. És una llàstima perquè la nova política que podia haver arreglat algunes coses millorables ha esdevingut una font d’inestabilitat i polarització. Ara una gran majoria torna a mirar als dos grans partits per solucionar els problemes.

A les eleccions del passat mes d’abril no vau aconseguir representació per Tarragona. Heu fet autocrítica?

Hem fet i fem autocrítica i hem demanat i demanem disculpes. És per això que rectifiquem i demanem la confiança de la gent perquè hom ha de saber reconèixer els errors, fer propòsit d’esmena i aprendre dels errors per no tornar a equivocar-se.

Ara, en canvi, les enquestes us són favorables i situen un escenari on el PP recuperaria part dels votants que ha perdut en els últims temps. Com ho valora?

El Partit Popular s’ha equivocat en algunes coses i ha fet d’altres molt bé. Espanya estava millor quan vam sortir del govern amb la moció de censura que com ens la van deixar els socialistes. I ara, amb el govern “Frankenstein” tornen les dades preocupants i els senyals d’alarma per la nostra economia i les nostres pensions. Els espanyols confien en nosaltres per la gestió i ens exigeixen que encertem amb Catalunya. A això ens dedicarem.

En quin sentit creu que afectarà la sentència als líders independentistes?

La pedagogia de l’odi de dècades de nacionalisme sense control ha generat un brou de ressentiment que haurem de treballar molt i molt bé per apaivagar-lo. Costarà però al final recuperarem el seny i la democràcia a Catalunya.

Quina solució proposeu per resoldre la situació política actual a Catalunya?

La primera, principal i imprescindible és dir la veritat. La veritat del que és Catalunya i el que passa aquí, del que és Espanya, de què és una democràcia. I, sobre tot, explicar el que fa i com és el nacionalisme. Afortunadament el “prusés” ha fet que caiguin moltes caretes. A partir d’ara ja no podran enganyar la gent.

Quins interessos per la demarcació de Tarragona defensarà des de la seva posició?

Infraestructures estratègiques com el Corredor del Mediterrani, l’A-27, el Port i l’Aeroport; el cost de l’energia per la nostra indústria; les oportunitats pel nostre turisme; la despoblació; el medi ambient i el sector agroalimentari; les pensions i tot allò que ens uneix amb la resta de províncies.

Quines propostes concretes teniu al vostre programa electoral, en l’àmbit estatal?

Tornar a la recuperació econòmica, la creació d’ocupació, facilitar l’activitat de les empreses, donar més llibertat individual i familiar, complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, garantir les pensions i els serveis públics i recuperar la llibertat i la qualitat democràtica a Catalunya.

De nou heretem vàries crisis que haurem de solucionar. Tenim experiència i entre 2011 i 2019 hem demostrat que amb el PP, quan no ens equivoquem, a tots ens va millor.

Per aquests motius i per tot el que ens uneix demanem la confiança en el Partit Popular el proper 10 de novembre.