Dídac Nadal proposa abaixar els impostos per retornar a la ciutadania l’esforç fet

El portaveu del PDeCAT recorda que Tarragona és la segona capital de l’Estat espanyol amb l’IBI més car

0
1050

El portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha proposat a l’equip de govern (PSC-PP) abaixar els impostos per retornar a la ciutadania l’esforç fet en els darrers anys. “Després de la pujada que van patir en el passat mandat, en els quatre darrers anys els impostos només s’han congelat”, ha recordat Nadal, que ha assenyalat que “congelar és una opció insuficient i poc valenta”.

“Tarragona és la segona capital de l’Estat espanyol amb l’IBI més car”, ha recordat el portaveu del PDeCAT, que ha assenyalat que en els darrers anys aquest impost ha viscut dues pujades d’un 10% cadascuna. Entre altres impostos i taxes Nadal també ha destacat la necessitat d’eliminar la taxa per llicències d’obertura d’establiments. “Aquesta taxa suposa un gran entrebanc per aquelles persones emprenedores que volen obrir un nou establiment, la seva eliminació ajudarà a reduir la gran quantitat de locals tancats que hi ha, sobretot, al centre de la ciutat”, ha apuntat el portaveu del PDeCAT.

Amb l’objectiu de reduir la pressió fiscal, Nadal també ha sol·licitat abaixar, entre altres, la taxa d’escombraries (que va incrementar en un 9,5% el 2012, un 7,8% el 2013 i un 7,6% l’any 2014), l’impost de vehicles i el de les llars d’infants. D’altra banda, en la mateixa sol·licitud, el PDeCAT reclama l’increment de les bonificacions per a famílies monoparentals i nombroses i per a les que tenen una escassa capacitat econòmica per fer front a les despeses bàsiques de la llar.

“La ciutadania no ha de carregar amb les conseqüències de la mala gestió d’un equip de govern que ha estirat més el braç que la màniga”, ha manifestat Nadal, que ha destacat que “els impostos es poden abaixar i s’han d’abaixar per retornar l’esforç fet pels tarragonins i tarragonines en els darrers anys”.

FER UN COMENTARI