Pescadors irresponsables llencen hams a les platges i causen ferides greus als gossos

Poden arribar a provocar la mort de l'animal si toquen òrgans vitals

Radiografia feta al gos que s'ha empassat l'ham a la platja Llarga de Tarragona. LA CIUTAT

La presència d’hams abandonats a les platges per part de pescadors irresponsables s’està convertint en un autèntic problema per als propietaris de gossos que els treuen a passejar per la sorra. Aquest petit objecte que els humans difícilment podem distingir enmig de la platja, els animals el poden trobar amb facilitat i tragar-se’l, especialment quan encara hi queda un tros d’esquer desprenent olor.

L’últim cas ha tingut lloc aquest diumenge a la Platja Llarga de Tarragona, quan un gos ha trobat un ham amb restes d’una gamba a la sorra i se l’ha empassat. Ràpidament el seu propietari l’ha portat a una clínica veterinària, on li han fet una endoscòpia per extreure-li. Afortunadament el seu cas ha sortit bé, però moltes vegades els animals han de ser operats d’urgència o, fins i tot, arriben a morir a causa de les greus ferides que l’ham els provoca en òrgans vitals.

Desgraciadament, és bastant comú que les clíniques veterinàries hagin d’atendre casos de gossos que s’han empassat un ham quan passejaven per la platja. Aquests casos són més abundants sobretot a l’hivern, quan les màquines de neteja no surten, els hams queden abandonats i està permès treure a passejar les mascotes per la sorra.

Què fer si el teu gos s’ha empassat un ham?

Si quan traieu a passejar el vostre gos per la platja veieu que s’està menjant un fil de pescar, és probable que s’hagi empassat un ham. En cas que el fil de pescar quedi penjant pel lateral de la boca, no s’ha de tirar mai d’ell. El que cal fer és portar-lo urgentment al veterinari, aguantant el fil amb suavitat perquè no se l’acabi d’empassar i intentant que l’animal camini poc per evitar que l’ham es mogui. A vegades, el fil de pescar no tenia cap ham, però és igualment perillós, ja que pot provocar lesions greus a l’estómac o als intestins de l’animal.

Ham que s’havia empassat un gos a la platja Llarga de Tarragona. LA CIUTAT