L’oposició carrega contra Ricomà per “l’espectacle” sobre l’ampliació de govern de Tarragona

El PSC afirma que l'executiu "no està a l'alçada del que es mereix la ciutat"

Els partits que porten tota la legislatura a l’oposició a l’Ajuntament de Tarragona -PSC, Ciutadans i PP- han carregat contra l’alcalde de la ciutat Pau Ricomà i ERC per l’ampliació de govern que s’ha fet oficial aquest dimarts. La portaveu dels socialistes, Sandra Ramos, ha explicat que tot i aconseguir el suport de JxTgn i la CUP el nou executiu “ha perdut la majoria del ple” arran de l’anunci d’En Comú Podem –fins ara soci d’ERC- de sortir del govern. Des de Cs han expressat preocupació per “com afectaran les contradiccions dels programes dels socis a la ciutat”, mentre que el PP ha criticat que Ricomà hagi posat Tarragona “en mans dels antisistema”, en referència a la CUP.

Ramos ha valorat que “l’espectacle” amb l’anunci de l’entrada de JxTgn i CUP i la posterior sortida d’ECP “no és digne de Tarragona”. “No estan a l’alçada del govern que es mereix aquesta ciutat”, ha afegit. La portaveu socialista ha assenyalat que l’actitud dels republicans cap als comuns és “una mostra de deslleialtat absoluta cap al grup municipal que els va donar l’alcaldia”. “Els han fet fora per molt que ho vulguin maquillar”, ha expressat. Així, Ramos ha indicat que “l’única alternativa per fer un govern estable i amb projecte de ciutat és el PSC” alhora que ha anunciat que continuaran fent una “oposició contundent i constructiva” i que no tenen “cap voluntat de fer cap moció de censura”.

Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans, Lorena de la Fuente, ha reclamat a l’executiu municipal que “treballi per donar estabilitat a Tarragona” i deixi enrere “l’espectacle vergonyós sobre la nova configuració de l’equip de govern, que s’ha allargat durant mesos”. En la seva opinió, “la lluita contra la inseguretat, la reactivació econòmica i social o l’aposta seriosa pel turisme haurien de ser les prioritats” i ha demanat a l’executiu de Ricomà que “se centri en la gestió de la ciutat i no en el repartiment de cadires”. De la Fuente també ha posat el focus en que “el nou pacte deixa clar que ERC no és un soci lleial”.

Finalment, des del PP, el portaveu José Luís Martín, ha lamentat que durant aquests dos primers anys de legislatura “Tarragona ha perdut tota oportunitat de lideratge i progrés” i que els tarragonins s’han vist “obligats a renunciar a la recuperació econòmica i als projectes de ciutat” per passar a preocupar-se “de que no els atraquin al carrer, de fugir de les baralles a cops de matxet i de que no ocupin l’habitatge”. “La fórmula que ha escollit Ricomà davant aquesta situació és deixar Tarragona en mans de la CUP”, ha afirmat. “De fet, és una contradicció que la CUP tingui funcions de govern perquè és una formació política antisistema contrària a l’ordenament constitucional. Tarragona ara serà coneguda com la única capital governada per la CUP”, ha valorat.