L’oci nocturn de Tarragona reclama el rescat econòmic del sector

Asseguren que es sales de festa i discoteques "han quedat sense interlocutors amb l’administració

Imatge del pòdium de la discoteca Totem, precintat perquè la gent no hi balli. ACN

Davant de les mesures adoptades pel Ministeri de Sanitat decretant el tancament de l’oci nocturn ‘sine die’ a tot l’Estat, l’oci nocturn de Tarragona ha mostrat la seva preocupació  i ha reclamat un rescat per al sector.

Els components del segell NitsQ i de la secció d’oci nocturn de l’AEHT han emès un comunicat en el que consideren que les mesures preses pel Ministeri de Sanitat “suposen la continuïtat de les preses per la Generalitat de Catalunya, i totes dues tenen un denominador comú: cap pla de contingència econòmica cap al sector i cap tipus de entesa en els plans de protecció sanitària en l’entorn de l’oci nocturn presentats des de les patronals estatals”.

En el comunicat afirmen que les sales de festa i discoteques “han quedat sense interlocutors amb l’administració, així com resignats davant de la proliferació de propostes il·legals i comportaments incívics que han estat tractats, sovint, com a part de la nostra dinàmica de treball”. Asseguren que fa molts anys que treballe per evitar els “botellons” i tot tipus de comportaments incívics en el context de l’oci nocturn,ja que “nosaltres també volem neteja, seguretat i civisme als nostres carrers”.

“Encara a dia d’avui no se’ns detalla quines són les raons epidemiològiques que porten a tancar tot el nostre sector i permetre alhora que els transports públics vagin al 100% d’ocupació amb mascareta, que no es respectin les distàncies de seguretat en els espais públics, en especial a les platges i que la pressió mediàtica hagi anat encarada a responsabilitzar un sector i una franja d’edat a la que no donen opcions d’oci segur i responsable”, lamenten.

“Som molt conscients i estem molt preocupats per la pandèmia, però no entenem quins son els items que permeten prendre decisions oposades en situacions similars”, afegeix l’oci nocturn tarragoní. “Ens hem oferit sempre com a part de la solució a la traçabilitat dels contagis, oferint-nos a portar registre de dades dels assistents i sotmetent-nos a l’actuació inspectora”, afirmen.

Per últim, els components del segell NitsQ i de la secció d’oci nocturn de l’AEHT demanen a l’Ajuntament de Tarragona “que defensi el model d’oci nocturn de la ciutat i que actuï de cadena de transmissió de les reclamacions de rescat sectorial davant de la Generalitat o que ells mateixos assumeixin l’oferiment d’alternatives”.