L’Institut Martí i Franquès de Tarragona exigeix professorat i espais alternatius

Denuncien que bona part de les aules supera els 30 alumnes i senten que estudiants i mestres estan "desprotegits"

El professorat de l’Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona denuncia que és “inviable” mantenir els alumnes separats amb ràtios de més de 30 estudiants per aula i demana a Ensenyament que actuï responsablement per protegir-los davant l’emergència sanitària.

El claustre assegura que les recomanacions i mesures preventives, sobretot el distanciament social, “són impossibles de complir” en un centre massificat: amb 16 de 27 grups d’ESO amb més de 30 alumnes, i 18 grups de batxillerat amb una ràtio d’entre 30 i 40 estudiants.

El professorat denuncia que Ensenyament “és coneixedor de la situació” i reclama més professorat i espais alternatius per descongestionar les aules.

El professorat lamenta que les ràtios a les classes de l’institut tarragoní i l’espai de les aules no permet garantir la distància social que es recomana entre els alumnes.

“Per molt que des del Departament d’Educació es proclami que la ràtio a l’institut A. Martí i Franquès és de 23 alumnes per aula, la realitat s’imposa i només cal donar una ullada a les classes per veure que no és així”, asseguren.

“S’està posant en risc seriós, molt seriós, la salut dels professionals i de l’alumnat”, afegeixen en un comunicat.