Ara, un grup de productors i productores de calçots de Valls, amb Identificació Geogràfica Protegida (IGP), se suma a la iniciativa oferint a totes les residències de gent gran de Lleida i del Camp de Tarragona, calçots per fer un àpat amb aquest producte tant tradicional i exclusiu del territori. Juntament amb els calçots es facilitaran un parell de propostes de receptes, de fàcil preparació en l’entorn de les residències de gent gran com són els calçots al forn i la crema de calçots.
Amb aquesta acció volen agrair als equips de professionals de les residències i en especial a les persones grans que hi viuen (un total de 14.799 persones, entre treballadores i residents de centres del Camp de Tarragona i Lleida) l’esforç i la capacitat per superar dia a dia aquest període tant complex i difícil, a través de l’hortalissa més representativa del territori, el calçot.
La iniciativa ‘Gracies des de’ s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional de les Fruites i Verdures, que impulsa l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) aquest 2021. La previsió és que es vagi repetint arreu del territori amb la participació de diferents explotacions agràries locals, productes de temporada (fruita i verdura) i les residències de gent gran d’arreu de Catalunya.