Les federacions veïnals de Tarragona donen material per a fer 500 mascaretes

Les màscares, que són reutilitzables, es distribueixen entre residències, llars de jubilats, farmàcies i comerços

La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), la Federació Segle XXI i la Federació de Veïns de Llevant (FAV) han volgut posar el seu granet de sorra davant la crisi del coronavirus. Davant del problema per abastir de màscares els diversos col·lectius de risc o els treballadors de sectors essencials com l’assistència sanitària i social o l’alimentació, les entitats veïnals van decidir adquirir material per a la fabricació de mascaretes. El material va ser lliurat a un grup de persones voluntàries de diversos barris de la ciutat, que han cosit 500 mascaretes.

Les mascaretes s’estan distribuint entre residències de gent gran, llars de jubilats, farmàcies, comerços o el Mercat del Camp, entre altres punts. Una de les característiques d’aquestes màscares és que aquestes es poden reutilitzar, ja que estan confeccionades amb un material que es pot rentar.

El president de la FAVT, Alfonso López, ha agraït en nom de les tres federacions “a totes aquestes persones tot aquest treball que estan fent i que fan que ens adonem de la gent solidària que hi ha a la ciutat, que ens fot un cop de mà quan fa falta”.

El grup de voluntaris també ha elaborat unes pantalles amb portafolis com a mascaretes domèstiques.