L’EMT renova la seva flota amb vuit autobusos nous

Començaran a funcionar a partir del 15 de juny

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) posa en circulació vuit autobusos nous amb l’objectiu de donar continuïtat a la renovació de la seva flota.
Cinc dels vehicles tenen una llargada de 12 metres, mentre que els altres tres ocupen 10 metres de longitud. Tots vuit estan equipats amb motor Euro 6D Eco, que disminueix l’emissió de partícules.

Entre les novetats que incorporen, destaca el fet que prescindeixen de l’emmoquetat dels seients, la qual cosa repercuteix en la millora de les condicions de neteja i higiene de l’interior de l’autobús. Disposaran també de mampares de separació de la zona del conductor i càmeres de vigilància. Tot plegat, està pensat per garantir la seguretat de les persones usuàries del transport públic.

Així mateix, s’incorpora una segona plataforma manual per a persones amb mobilitat reduïda, que s’activarà en cas que no funcioni l’habitual plataforma automàtica. D’aquesta manera, es garanteix també l’accessibilitat de tothom al transport públic municipal.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, explica que “l’accessibilitat i la seguretat dels usuaris són una prioritat. El servei de transport públic de Tarragona és essencial per la mobilitat sostenible de la ciutat. I aquest servei s’ha de donar, ara més que mai, amb garanties de seguretat i d’accés de tota la ciutadania”.
La renovació de la flota amb els vuit vehicles nous ha suposat una inversió d’un milió sis-cents mil euros.

Tant l’alcalde Ricomà com el president de l’EMT, Jordi Fortuny, han volgut agrair a tots els treballadors i treballadores de l’empresa d’autobusos municipals “la seva gran tasca desenvolupada aquests dies de confinament”.