L’Audiència de Tarragona celebra el primer judici en dos mesos per la pandèmia de la covid-19

L'acusat, en presó provisional, s'enfronta a 15 anys per intentar matar l'exparella

L’Audiència de Tarragona celebra aquest dimecres el primer judici després de dos mesos. Tret d’alguna vista de pròrroga de presó, les dues seccions penals havien mantingut en suspens tots els senyalaments per la pandèmia de la covid-19. Fins divendres, però, la secció quarta jutjarà un home acusat d’intentar matar l’exparella al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona el gener de l’any passat. L’acusat es manté en presó provisional i assisteix presencialment a la vista oral, on ja ha declarat, amb mascareta. S’enfronta a penes de fins a 15 anys de presó per temptativa d’assassinat. El tribunal ha espaiat la citació de testimonis i un vigilant de seguretat vetlla pel bon compliment de les mesures de seguretat al vestíbul.

Segons expliquen a l’ACN fonts judicials, abans d’entrar a la sala als testimonis se’ls facilita gel hidroalcohòlic perquè es desinfectin les mans i també se’ls fa prestar declaració amb mascareta per minimitzar el risc de contagi.

També s’ha ajustat el distanciament físic entre les diferents parts –la fiscal, l’advocat de la defensa i el de l’acusació particular. A més, s’han obert les finestres per garantir una bona ventilació de la sala de vistes, on no s’admet la presència de públic.

Agressió amb arma blanca

Els fets que s’estan jutjant es remunten al 4 de gener de l’any passat quan, cap a les vuit del vespre, l’agressor presumptament va apunyalar l’exparella amb una arma blanca mentre la dona passejava el gos.

El dia 8 de gener el jutjat de violència sobre la dona va acordar presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home i va dictar una ordre de protecció per a la víctima, que aleshores tenia 43 anys i es va recuperar de les ferides a l’hospital Joan XXIII.

Mínima activitat als jutjats penals

Fonts judicials expliquen que, des de mitjan març i fins aquest dimecres, l’activitat de judicis a Tarragona s’ha limitat pràcticament als jutjats penals, i per casos amb pres. A l’inici de l’estat d’alarma també es va fer una vista urgent al jutjat de família per una sostracció internacional de menors.