L’alcalde Ricomà inaugura la nova escola de Pastisseria EscoTàrraco

El Gremi de Pastissers de les Comarques de Tarragona posa en marxa EscoTàrraco, una nova Escola de Pastisseria de Tarragona, que sorgeix per donar un impuls a l’ofici dins de la demarcació, formant a joves pastissers. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, l’ha inaugurat aquesta tarda, acompanyat pel conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, així com pel president del Gremi de Pastissers, Josep González, i el director de l’Escola, Valero Munté, pastisser de Mora d’Ebre amb una llarga trajectòria en la docència dels cicles formatius de pastisseria, rebosteria i confiteria de les Escoles d’Hoteleria i Turisme de Lleida i les Terres de l’Ebre.

Durant la inauguració, l’alcalde Ricomà ha felicitat el Gremi de Pastissers per la iniciativa i ha expressat que “aquesta vocació per transmetre el coneixement de la pastisseria és cultura de la qual la ciutat sencera en surt beneficiada”.

Per la seva part, el president del Gremi de Pastissers, Josep González, ha destacat que “hem de lluitar a la nostra ciutat per la nostra pastisseria artesana tal com ha fet la restauració ja que no és només un negoci sinó una cultura”.

El director de l’Escola EscoTàrraco, Valero Munté, ha explicat durant l’acte que “hem d’aconseguir posar en valor la pastisseria. En el món de la restauració hi ha una demanda important de professionals capaços de fer bons postres d’autor” – i ha conclòs – “A EscoTàrraco volem formar bons pastissers per poder cobrir aquesta demanda”.

A partir del proper mes de setembre, EscoTarraco oferirà el cicle de grau superior de pastisseria per alumnes que sortiran dels cicles mitjans dels instituts de cuina de Lleida, Cambrils ,Tortosa, o qualsevol altre institut proper.

L’acte d’inauguració ha conclòs amb un petit refrigeri amb pastes elaborades pels alumnes de l’escola.