L’alcalde de Tarragona es mostra satisfet pel consens amb les colles castelleres en l’àmbit pressupostari

S'ha acordat establir una nova subvenció per justificar, mitjançant factures, les despeses estructurals i socials d'aquestes entitats

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest dilluns l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, es va tornar a reunir amb les quatre colles castelleres de la ciutat, per tancar el Consell Municipal de Castells que s’havia dut a terme el passat dimarts 28 d’abril i on havia quedat en suspens la resolució de l’aportació pressupostària a aquestes quatre entitats de la ciutat.

L’alcalde vol destacar el consens que van arribar finalment ahir entre tots. “Les quatre colles de la ciutat i l’Ajuntament hem arribat a un acord per tal que les colles no es vegin perjudicades a nivell econòmic i perquè en el moment de la represa, tothom pugui tornar a actuar”. Ricomà ha defensat una vegada més que “les colles castelleres són molt importants per Tarragona i els seus ciutadans i ho són no només a nivell cultural, sinó també a nivell social, donant exemple amb els seus valors positius”.

És per això que la proposta aprovada ahir va en la línia d’una nova subvenció que “vol aportar fins a un màxim del 40% justificable en relació a les despeses estructurals i socials que generin les activitats o gestions dutes a terme per les colles”, a banda de la viabilitat o no finalment de les diades castelleres. Aquesta subvenció, com és habitual, caldrà justificar-la mitjançant factures. En cas que es reactivi l’activitat és tornarà a valorar l’acord.

Finalment Ricomà ha recordat que “en la mesura que el món casteller mira Tarragona, la ciutat vol que l’activitat castellera no s’aturi, es mantingui i continuï sent un referent”.