L’Ajuntament restringeix l’accés a la Part Alta per impedir festes alternatives

Aquest dilluns i dimarts s'eliminaran els aparcaments de la Rambla Vella i Via de l'Imperi i als pàrquings municipals de Saavedra i Torroja només podran accedir les persones abonades

L’Ajuntament de Tarragona restringirà l’accés a la Part Alta per evitar festes alternatives. Un dispositiu de control de la Guàrdia Urbana impedirà que la gent es concentri al nucli històric. “Qui busqui festa no en trobarà”, així de taxatiu s’ha mostrat l’alcalde, Pau Ricomà, aquest matí al programa Tarragona 100×100 de Ràdio Ciutat de Tarragona. L’alcalde Ricomà té clar que l’aforament de la Part Alta ha de ser limitat per impedir aglomeracions de persones. “El primer Amparito Roca ja no sonarà precisament per evitar la festa. Santa Tecla està sent i serà aquests dies una festa segura”, subratlla Ricomà.

Una de les principals preocupacions de l’Ajuntament de Tarragona, ha estat compatibilitzar els actes de la celebració de Santa Tecla amb la seguretat de les persones que hi participen, davant el risc de contagi de la COVID-19. És en base a aquesta seguretat que s’han limitat els actes oficials, s’han establert les oportunes mesures de seguretat, i s’ha prohibit qualsevol acte que no estigui inclòs en el programa oficial.

No obstant, l’experiència d’aquests dies ens indica que hi ha un sector important de població, i fins i tot de persones d’altres poblacions veïnes, que cerquen algun element festiu o d’entreteniment a la Part Alta de Tarragona, per motiu de les festes. Això provoca aglomeracions no desitjades, sobre tot en horari nocturn. Aquestes aglomeracions queden afavorides per la facilitat en l’accés a la Part Alta de la ciutat, l’obertura de comerços en horari nocturn o el subministrament de productes per part de bars i altres establiments de restauració per consumir a la via pública. “Calen, doncs, mesures urgents que impedeixin aquestes concentracions, per possibilitar un correcte funcionament dels actes previstos per Santa Tecla, que al mateix temps, no suposi un increment del risc de contagi davant la COVID-19”, apunta l’alcalde.

Aquestes mesures estan encaminades a tres accions concretes que incideixin de forma directa en impedir aglomeracions de persones:

  1. Restringir l’aparcament en les zones d’influència o proximitat a la Part Alta de Tarragona.
  2. Impedir el consum de qualsevol tipus de beguda a la via pública.
  3. Impedir l’obertura de negocis de venda de productes de consum a partir de les 22.00 hores.

Restringir l’aparcament en les zones més properes de la Part Alta

L’Ajuntament no permetrà que s’aparqui al carril de Rambla Vella i Via de  l’Imperi (que a partir de les 20 h serveix d’aparcament). També s’ha decretat que als pàrquings municipals de Saavedra, Torroja i avinguda Catalunya, a partir de les 20 h i fins les 6 h, només puguin deixar-hi els vehicles les persones abonades. Aquestes mesures comencen aquest dilluns a la tarda i s’estendran fins al dia de Santa Tecla amb l’objectiu d’evitar una concentració elevada de persones a la Part Alta, coincidint amb els dies tradicionalment que mou més gent les festes. Tot i que enguany no s’ha programat cap acte que convidi a la concentració de persones —tots són amb entrades o invitacions— es vol evitar l’aglomeració de gent. Per aquest motiu, també s’ha decretat el tancament de tots els establiments d’alimentació per evitar la venda d’alcohol i, per tant, el consum de begudes alcohòliques a la via pública.