L’Ajuntament de Tarragona posa l’accent en l’educació artística amb el programa Emociona’t

Durant l’octubre i el novembre s’han organitzat extraescolars artístiques compartides i gratuïtes per alumnes de cicle inicial de primària

Aquesta setmana s’ha iniciat el projecte “Emociona’t” organitzat per l’Ajuntament de Tarragona a través de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET). Aquest projecte engloba dues grans iniciatives de lleure educatiu que es duran a terme aquesta tardor a la ciutat de Tarragona: per una banda, extraescolars compartides, artístiques i gratuïtes i per l’altre, una programació d’activitats de lleure educatiu i familiar per al cap de setmana. El conseller Manel Castaño ha destacat l’aposta de l’Ajuntament per crear “una oferta de lleure educatiu de qualitat, que doni resposta a les conseqüències negatives a nivell socioeducatiu que han patit els infants i famílies de la ciutat a causa de la COVID-19”.

L’eix vertebrador del programa és l’art, entès com a eina d’aprenentatge i de cohesió social. D’aquesta manera els infants treballaran competències educatives i creatives com l’educació emocional o l’expressió individual o col·lectiva. Tal i com ha destacat el conseller Castaño, el projecte “pretén esdevenir un projecte d’educació artística que vertebri la ciutat”

Emociona’t. Art i Educació  

Es tracta d’una prova pilot d’activitats extraescolars compartides i gratuïtes per alumnes de cicle inicial de primària de diferents centres educatius: Institut Escola Mediterrani, Escola de Ponent, Escola Els Àngels, Escola Torreforta, Escola Bonavista, Escola Sant Salvador, Escola Sant Pere i Sant Pau, Escola Marcel·lí Domingo, Escola Pràctiques, Escola Saavedra, Escola Tarragona, Escola El Miracle i Col·legi El Carme. A més s’ha ampliat l’oferta a infants que cursen P5 a 7 escoles d’aquestes escoles a petició d’algunes famílies.

S’ofereixen 6 disciplines artístiques en total, repartides entre diferents les 13 escoles i repartides per zones, buscant així, ampliar l’oferta i les oportunitats educatives d’activitats extraescolars pels infants de Cicle Inicial (1r i 2n de primària) de la ciutat.

Les disciplines són: teatre, música, dansa, fotografia, il·lustració i contes. A cada escola es proposen dos disciplines, una pel mes d’octubre i una pel mes de novembre, a partir de les quals es treballen competències educatives: educació emocional a través de l’art. Els alumnes poden escollir el pack de tallers artístics que més els hi agradi.

Les activitat són gratuïtes i s’oferten un total de 390 places: 10 alumnes per grup  i 3 grups a cada escola seu. Encara hi ha algunes places lliures.