L’Ajuntament de Tarragona obrirà un punt d’Informació i Orientació per a Refugiats

Es preveu que aquest espai estigui situat al Centre sociocultural de la Part Alta

Ajuntament de Tarragona. Imatge pròpia

L’Ajuntament de Tarragona està ultimant els detalls per obrir un Punt d’Informació i Orientació sobre protecció internacional per a refugiats i demandants d’asil a la ciutat. Es preveu que aquest espai estigui situat al Centre sociocultural de la Part Alta i oferirà atenció personalitzada a qui hagi sol.licitat el dret d’asil a l’estat espanyol, alhora que també treballarà per afavorir els processos d’inclusió social de les persones refugiades i immigrants a Tarragona.

El perfil dels demandants d’asil és de gran vulnerabilitat ja que estan fugint o marxant de situacions molt difícils com conflictes bèl·lics o la persecució per raons d’ètnia, religió, nacionalitat, pertinença a un grup social o opinions polítiques. En aquest sentit, segons ha explicat la consellera de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, “des de la conselleria i juntament amb altres entitats, volem articular a través del Punt d’Informació i Orientació una resposta ràpida, eficient i eficaç pel que fa a qüestions vitals dels demandants”. Varas ha recordat que “som una ciutat d’acollida compromesa amb la defensa dels drets humans i la democràcia i per nosaltres és cabdal poder acollir amb dignitat, amb aquest objectiu encetem aquest nou servei”.

A més d’assessorar a les persones usuàries, el Punt servirà per realitzar un diagnòstic de la situació social del col·lectiu amb una identificació de perfils d’asil i refugi que doni lloc a una millora en els protocols d’actuació i derivació al municipi. A banda, aquest espai també acollirà tallers informatius i formatius.