L’Ajuntament de Tarragona invertirà 150.000 euros en habitatge social

L’adquisició es destinarà a pisos per famílies vulnerables del barri de Bonavista

Aquest matí s’ha aprovat el punt de l’ordre del dia del Consell Plenari sobre el modificatiu de crèdit, per al traspàs de 150.000€ al Servei Municipal de l’Habitatge (SMHAUSA), que es destinarà a l’adquisició d’habitatge social.
Aquesta compra consta de cinc pisos situats al barri de Bonavista, que es posaran a disposició, en el seu moment, dels Serveis Socials de l’Ajuntament per tal que es pugui cobrir la demanda existent de persones i famílies vulnerables que necessiten un lloc on viure. Aquesta adquisició, s’ha fet mitjançant la fórmula de tanteig i retracte i pertanyien a una entitat bancària.
Segons el conseller i president d’SMHAUSA, Hermán Pinedo “aquesta mesura s’emmarca en l’aposta que s’està fent des del govern municipal d’un canvi important en les polítiques d’habitatge, que permet oferir una alternativa real i la possibilitat d’una vida digna a les persones que més ho necessiten”.
Per la seva part, la consellera de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, ha destacat la importància de protegir aquest dret a l’habitatge i poder fer front així a les barreres que en molts casos imposa el preu de mercat de l’habitatge. Segons Aguilar-Cunill, “es tracta d’una mesura molt esperada i que permetrà donar una millor resposta a les famílies més vulnerables de la ciutat. L’accés a l’habitatge és clau en la millora de la pròpia vida en les situacions de major vulnerabilitat”.

Aquests lloguers socials permetran descongestionar els pisos d’emergència per a garantir-ne la temporalitat del recurs i afavorir l’autonomia de les persones.