L’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat acorden la fórmula jurídica per la cessió del Palau d’Esports Catalunya

La gestió de l'equipament fet pels Jocs Mediterranis estava encallada per qüestions burocràtiques

La Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona han acordat la fórmula jurídica per la cessió del Palau d’Esports Catalunya al consistori tarragoní. La gestió i l’ús de l’equipament, construït per la Generalitat per als Jocs Mediterranis Tarragona 2018, estaven encallats per qüestions burocràtiques des de fa més de dos anys.
Així, les dues administracions subscriuran un conveni per regular l’ús temporal i gratuït del Palau d’Esports Catalunya per part del consistori, tal com ha acordat aquest dimarts el Govern. El conveni també permetrà la “regularització juridicopatrimonial” del solar en el qual està construït i de les obres de l’equipament. Un procés que s’allargarà encara durant aproximadament un any més.
Bona part del problema era que el solar és propietat de l’ajuntament, però el pavelló ho és de la Generalitat. El conveni de cessió d’usos acordat aquest dimarts té una durada de dotze mesos. Durant aquest temps està previst que es faci un canvi de titularitat dels dos elements.
Primer, el consistori entregarà el solar a la Generalitat durant els propers sis mesos, mitjançant una “mutació demanial” -nom de la figura jurídica que s’utilitzarà-. Posteriorment, la Generalitat tindrà sis mesos més per inscriure el conjunt de l’obra al registre de la propietat corresponent per, després, entregar-lo a l’ajuntament a través d’una altra mutació demanial.

El conveni també preveu que mentre es completa tot aquest procés l’Ajuntament pugui organitzar esdeveniments al Palau d’Esports Catalunya, i el consistori es compromet a assumir els costos de manteniment i gestió, com ara el servei de neteja, de seguretat o d’altres.

El portaveu de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha celebrat l’acord. “És bo per Tarragona perquè permet disposar del docuemnt que reclamàvem tant govern com oposició”. A nivell municipal, el document s’haurà d’aprovar en la comissió informativa de Patrimoni d’aquest dijous.