L’Ajuntament de Tarragona contracta un total de 30 persones pel programa “TGN pel Civisme”

El pla d’ocupació compta amb un pressupost de 400.000 euros

Avui s’ha presentat el programa d’ocupació municipal TGN pel Civisme que ha creat 30 llocs de treball per a persones desocupades de la ciutat. El conseller d’Ocupació Manel Castaño ha destacat que “el programa té l’objectiu de millorar la qualificació de les persones participants gràcies a l’experiència i als coneixements que adquiriran durant aquest contracte. Cal tenir en compte, que  també accediran també a un servei d’assessorament i intermediació laboral que els ajudarà en la cerca el seu camí laboral. D’aquesta manera es busca pal·liar el efectes de la crisi de la COVID-19 que ha tingut un fort impacte en l’ocupació”.

Per la seva banda, el conseller de Serveis Centrals Jordi Fortuny ha volgut posar en relleu que “l’Ajuntament ha creat un programa d’ocupació amb un pressupost propi del consistori de 400.000 euros inclòs en el Pla de Reactivació Socioeconòmica de l’Ajuntament de Tarragona. Es tracta d’una iniciativa molt important que per una banda donarà feina a 30 persones, i per l’altra farà que es millori la gestió de l’ajuntament i incentivant noves sinèrgies entre departaments. Tenim la intenció d’ampliar el programa en la mesura que ens sigui possible, ja que pensem que aquestes accions tenen un impacte real en les persones que hi participen i en la ciutat”.

El programa d’ocupació municipal “Tgn pel Civisme” està adreçat a persones en situació de desocupació, que estiguin inscrites en les oficines de treball com a demandants d’ocupació no ocupats. Consisteix en la contractació laboral temporal, de màxim 6 mesos, i acompanyament a la inserció de persones en situació d’atur, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i, d’aquesta manera, evitar-ne la cronificació i facilitar-les experiència professional per a la seva inserció laboral.

Aquest programa inclou la contractació de 30 persones, 29 de les quals seran agents cívics/ques i una persona que farà tasques d’inspecció del servei de Neteja Viària i recollida de residus. Els i les agents cívics/ques estaran destinats a diferents departaments de l’Ajuntament: Polítiques d’igualtat incorporarà un agent cívic, Joventut i Cooperació 3, l’Institut municipal d’Educació 4, la conselleria de Turisme 4, la conselleria de Districtes i Nova Ciutadania 6 i Neteja pública 11.

Els i les participants duran a terme accions d’atenció, informació i dinamització de la ciutadania dels projectes dels departaments assignats, tasques de suport en el desenvolupament i seguiment d’activitats i divulgació de projectes, així com la promoció del treball comunitari.

Pla de Reactivació Socioeconòmica 

Aquest projecte s’emmarca en el Pla de Reactivació Socioeconòmica de l’Ajuntament de Tarragona, el qual podeu consultar aquí. El Pla de Reactivació recull els projectes que l’Ajuntament de Tarragona durà a terme per tal de reactivar el teixit socioeconòmic de la ciutat per fer front a les conseqüències derivades de la COVID-19.