fbpx Advertisement
Diumenge, 2-octubre-2022
Tot Tresillos
La URV formarà part d’un multi-campus universitari de nou països

La URV formarà part d’un multi-campus universitari de nou països

Gairebé 800 estudiants, professors i investigadors que integren Aurora Alliance podran estudiar i fer recerca a les altres institucions

Imatge de la façana del rectorat de la URV. Foto CEDIDA

Prop de 800 estudiants, investigadors i personal de les universitats que integren Aurora Alliance podran estudiar i fer recerca a les altres institucions gràcies al projecte que acaba de concedir la Comissió Europea. L’objectiu és formar una nova generació d’europeus capaços de cooperar entre fronteres, disciplines i llengües per superar els reptes socials i la manca de competències a què s’enfronta Europa. Amb aquest objectiu finança les aliances transnacionals entre universitats europees per promoure la qualitat i la competitivitat de l’educació superior.

Aurora Alliance és una d’aquestes aliances transnacionals, que integren nou universitats de nou països, entre les quals hi ha la Universitat Rovira i Virgili (URV). El projecte presentat ha estat seleccionat en la darrera convocatòria de la Iniciativa Universitats Europees i permetrà, almenys durant tres anys, cooperar en docència i en recerca a través de diferents accions finançades amb deu milions d’euros.

De fet, a causa de la preocupació pel canvi climàtic, però alhora considerant la importància que els 260.000 estudiants d’aquest multi-campus tinguin una experiència internacional significativa, es promouran mobilitats virtuals i presencials de curta durada en combinació amb la internacionalització a casa.

No obstant això, el projecte va més enllà i l’objectiu a llarg termini és convertir-se en un multi-campus universitari transnacional que abordi i proposi solucions als conflictes socials i ambientals dels territoris de cada universitat a través de la recerca, la docència i la divulgació multidisciplinària basada en problemes concrets. Per això caldrà combinar programes i disciplines a partir de quatre reptes: Sostenibilitat i canvi climàtic; Societat digital i ciutadania global; Salut i benestar, i Cultura: diversitat i identitat.