La Pobla acomiada la Festa Major del Lledó amb un cap de setmana molt esportiu

El 23è Cros del Lledó reuneix 345 infants en el darrer dels actes previstos en el programa festiu en honor a la patrona del municipi

La Festa Major del Lledó 2022 ja és història a la Pobla de Mafumet, ja que aquest cap de
setmana va tenir-hi lloc el darrer dels actes previstos al programa d’actes: el 23è Cros del Lledó, tot un clàssic que torna després del parèntesi pandèmic i que, en la seva represa, va reunir aquest diumenge fins a 345 joves atletes distribuïts en diferents categories.

La prova, emmarcada en la fase comarcal dels Jocs Esportius Escolars, va ser organitzada conjuntament pel Consell Esportiu del Tarragonès i per l’Ajuntament pobletà. Aquest últim va distingir els millors atletes locals, entre els quals va destacar la participació de Nil Rodríguez i Julien Mattias Lora, 1r i 3r respectivament en prebenjamí 2015; Carlota de Cal, 2a en prebenjamí femení 2014; Yarei Cortes i Hector Granero, 2n i 3r respectivament en mini masculí-femení 2016; Valeria Borrás, 2a en mini masculí-femení 2017; i Mario Soto i Maria Mahmood, 2n i 3a respectivament en mini masculí-femení 2018.

Més enllà de l’activitat inclosa en la Festa Major del Lledó, el darrer cap de setmana va tenir un marcat ambient esportiu a la Pobla, tota vegada que en paral·lel al 23è Cros del Lledó, també s’hi va disputar dues competicions més de gran nivell. Dissabte va tenir lloc l’Open Tarragona Superior de Curts, un trofeu de Nivell 11 World Skate, el màxim en la nova estructura de competicions vigent aquesta temporada. La cita pobletana va ser la primera competició puntuable per establir el nou Rànquing del Patinatge Artístic Català (RPAC).

Organitzat pel Club Patí la Pobla de Mafumet, aquest campionat va comptar amb 46 patinadors i patinadores procedents de 12 clubs, la majoria d’ells de la demarcació de Tarragona. Entre els competidors que es van inscriure per a la cita, va destacar la presència d’Andrea Silva, vigent subcampiona del món de lliure individual; d’Ot Dalmau, un dels components del quartet que es va penjar la medalla de bronze a l’últim Mundial celebrat a Paraguai; del vigent campió d’Espanya infantil, Pol Forné; i dels internacionals Roger Arasa, Anouk Vizcarro, Xènia Ribé i Àlex Medina.

Finalment, durant el matí de diumenge es va disputar, al circuit pobletà, una prova puntuable per al Campionat de Catalunya de Motocròs infantil. La cita va reunir un total de 145 pilots en les diferents categories de competició disputades: MX 50, MX 65, MX 85 juvenil, MX 85 Cadet, MX femení 85 i MX Femení Open.

Aquesta va ser la primera prova del Campionat de Catalunya de l’especialitat i, a més, va
incloure la gran novetat de la temporada als campionats de Catalunya de motociclisme: l’estrena de la categoria femenina en el campionat català de motocròs. Així, el circuit de la Pobla va viure la inauguració d’aquesta nova categoria, en una clara aposta del motociclisme català per integrar i potenciar les pilots femenines.