La Guàrdia Urbana de Tarragona ha multat 230 conductors per no circular a 30km/h

També s’han denunciat 41 persones que duien vehicles de mobilitat personal

El passat mes de setembre es va posar en marxa Tarragona ciutat 30, una iniciativa que modifica la part de l’actual ordenança de convivència que regula la circulació de tot tipus de vehicles per la ciutat amb l’objectiu de situar les persones en el centre de la planificació urbana i aconseguir una mobilitat urbana sostenible, més segura i saludable. Passats gairebé dos mesos de l’entrada en funcionament de la normativa, la Guàrdia Urbana ha fet balanç de les infraccions que s’han detectat. 

El conseller de Seguretat Ciutadana Manel Castaño ha valorat positivament “que la ciutadania s’està adaptant a aquesta nova situació de forma responsable i que poc a poc es van incorporant als hàbits de conducció”. El conseller també destaca “la millora dels hàbits i al compliment de la norma dels usuaris de vehicles de mobilitat personal i monopatins.”

Pel que fa al control de la velocitat, cal tenir en compte que primer es va dur a terme una fase informativa que va finalitzar 30 de setembre. En aquesta fase es van controlar un total de 7.189 vehicles, 2.812 dels quals superaven els 30 km per hora. Posteriorment, en la fase sancionadora només s’han denunciat 230 cotxes que superaven el límit establert. 

Pel que fa als vehicles de mobilitat personal i bicicletes, la fase informativa es va allargar fins al dia 19 d’octubre. Amb l’entrada de la nova ordenança s’estipula que les bicicletes i patinets elèctrics hauran de circular per la calçada i per carrils bici, si n’hi ha. Sense superar els 25 km/h. Fins al dia 1 de novembre s’han multat 21 bicicletes, 19 vehicles de mobilitat personal i 1 monopatí.

Durant aquest període 11 sancions han estat per circular utilitzant telefonia o auriculars, 10 per diferents infraccions de circulació (no fer cas a les marques vials o senyals de trànsit), 7 per circular per la vorera, 6 per no respectar el semàfor, 5 per portar un passatger i 2 per consum d’alcohol. La majoria d’infraccions s’han dut a terme a la zona del centre de la ciutat, 8 a la zona de Llevant, 6 a Ponent, 4 a la Part Baixa i 2 a la Part Alta.