La CUP critica la falta de coordinació entre l’Ajuntament i la pensió on es van ubicar els joves migrants

La formació anticapitalista es mostra preocupada davant la manca de diligència del consistori a l’hora de donar una resposta clara en matèria d’habitatge als afectats

Imatge d'arxiu de les dues portaveu de la CUP Tarragona, en roda de premsa. Foto CEDIDA

La Candidatura d’Unitat Popular es mostra preocupada davant la manca de diligència, coordinació i bona planificació de l’Ajuntament a l’hora de donar una resposta clara en matèria d’habitatge als joves que ocupaven l’edifici de la plaça dels Sedassos i que va patir un incendi el passat 22 de juliol.

Les cupaires alerten que, malgrat a través de twitter el compte de l’Ajuntament va confirmar que els joves es podrien quedar una setmana més a la pensió on s’allotgen actualment, aquesta no va rebre cap notificació del consistori, fins al punt que alguns joves ja havien marxat. No va ser fins ahir al vespre que se’ls va notificar que es podrien quedar una nit més, i que avui s’informaria de la durada de la seva estada, cosa que, segons les cupaires, “a hores d’ara encara no s’ha realitzat”.

La CUP recorda que som davant una problemàtica que tothom està patint, des del mateixos joves com les veïnes del barri, a causa de la inacció del consistori. Les cupaires fa setmanes que proposen a l’Ajuntament donar una resposta integral immediata a la situació i afrontar-la de manera transversal i directa.

La CUP insta al govern municipal a donar respostes habitacionals immediates de caràcter temporal per aquests joves, ja que el pla pilot engegat pel govern d’ERC i ECP que permetrà proveir d’habitatge digne aquests nois no culminarà fins a finals d’any; així com encarar un pla integral per millorar les seves vides i la convivència entre totes.

Finalment, les anticapitalistes insisteixen al govern de Ricomà a posar en marxa totes les eines per sancionar els pisos buits, començant per l’acordat modificatiu de crèdit de 600.000€ per a la rehabilitació de pisos amb caràcter permanentment desocupat per destinar a lloguer social, mesura indispensable per poder sancionar als propietaris, la majoria bancs i gran tenidors.