La Covid-19 augmenta un 40% la necessitat alimentària

Avatar photo

El Banc dels Aliments incrementa les donacions i estudia noves accions per afrontar la situació d’emergència social

Tot i la situació d’emergència i l’estat d’alarma decretat al país, el Banc dels Aliments no ha deixat de treballar. La tasca que desenvolupa al Banc dels Aliments, és essencial, són serveis mínims, i massa sovint, sota mínims. El Banc dels Aliments ha augmentat les mesures de protecció personals: mascaretes, guants i pantalles protectores, però això no els atura per repartir, diàriament, aliments. Cada matí, al magatzem central ubicat a Reus, un grup de voluntaris treballen sense parar per abastir amb aliments les més de 150
entitats socials de tota la província, quilos i quilos que surten del magatzem per anar a parar a les famílies més necessitades.

Però la feina no es troba només al magatzem, el voluntariat de l’oficina atenen uns telèfons que no paren de sonar. “Al Banc dels Aliments no saps mai en quina situació et trobaràs quan despenges el telèfon, però aquests dies el més segur és que sigui alguna família que està passant per una situació difícil i que necessita ajuda”, apunta Glòria Alegre, voluntària del Banc dels del 2010 que afegeix que “aquests dies escoltem molts problemes, que et colpeixen, situacions molt dures que ni ens podríem imaginar, intentem ajudar en tot el que podem, els derivem a serveis socials, entitats de proximitat…”. “A vegades el telèfon sona
per donar bones notícies: empreses, entitats, institucions que volen fer una donació”, explica Alegre emocionada, “no els ho podrem agrair mai prou”.

El responsable de comunicació i portaveu de l’entitat, Òscar Ologaray, valora molt positivament l’interès dels mitjans de comunicació, que aquests dies estan al damunt de la situació “les xifres no són bones, tot apunta a que tornarem a una situació pitjor que la de la crisi del 2008, però ara tenim més experiència, hem de ser capaços de minimitzar l’efecte sobre les famílies més vulnerables”. En aquesta línia Ologaray apuntava que “hem detectat que la necessitat alimentària a la província ha augmentat entorn al 40%, i estem convençuts que anirà a més, hi ha moltes famílies que ara mateix no perceben cap ingrés i els estalvis se’ls estan acabant”.

“Calculem que el Banc dels Aliments podrem cobrir les necessitats fins el mes de maig, però són necessàries noves donacions i aportacions per tal de poder seguir ajudant a les famílies més necessitades del territori”, explica el portaveu, que adverteix que “la situació es pot agreujar i molt, la nostra província té molts llocs de treball vinculats al turisme, i sembla ser que aquest estiu la situació serà complexa, això suposarà menys ingressos per moltes famílies, hem d’estar preparats”. “El millor que podem fer per ajudar les famílies més necessitades del territori és treballar junts, entitats, institucions, empreses, cal un front comú per pal·liar la crisi social derivada per la Covid19”, ha conclòs Ologaray.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Estudien posar cubicles a les platges per evitar contagis

Notícia següent

Reus prepara un “pla de xoc alimentari” per atendre famílies afectades per la crisi de la Covid-19

Notícies relacionades